Články a free tvorba Skydancerův web Oblíbené kapely

Poesie a příběhy

Rok 2002

Rok 2003

Rok 2004

Rok 2005

Rok 2006

Rok 2007

Rok 2008

Rok 2009

Rok 2010 Rok 2011

Videotéka

Filmotéka

 Skydancerovy webové stránky - rok 2005

Dobové komentáře v původní podobě z roku 2005, fotografie a vzpomínky na životy jedné skupiny lidiček z tohoto období. Autor měl ve své době osobitý smysl pro patetické vyjadřování, které však tehdy oslovovalo celou řadu lidí. Dodnes zůstává mnoho hezkých i nepříjemných vzpomínek. Všechno však má v Božím plánu na tomto světě svůj jedinečný smysl a ten se často ukazuje až mnohem později. 

Profil RAdo Skydancer na Facebooku

Kontakt : Skydancer@seznam.cz

Fotky se zobrazují po kliknutí na texty níže.

 Přelom let 2005 - 2006 byl poprvé po třech letech klidný, pohodový. Napadlo sice trochu více sněhu, nicméně silničáři a hasiči si s tím poradili :o)). Minulý rok 2005 byl ve své druhé polovině velmi úspěšný a tomu také odpovídal okruh lidí, kteří prošli v tomto období mým životem a něco pro mne znamenali. Pár pomstychtivých osůbek dostalo přirozeným vývojem osudu hezky přes prsty a doufejme: pomůže jim to k nastoupení lepší životní cesty tak, aby již ostatním neškodily :o)). Díky Američanům a Britům jsme na přelomu let 2005 - 2006 navázali spolupráci s mediálním gigantem www.sky.com a hlavně rádiovými stanicemi WGTO Oldies RAdio 910 AM, RAdio USA - Michigan (Cassopolis), Chicago (Illinois) http://www.wgtoradio.com a Q90FM, RAdio USA, Wisconsin, Green Bay http://www.q90fm.com - jak sami říkají: "To provide positive Christian music to youth and families and the world in a personality-oriented, contemporary, energetic format." Neskutečně úspěšné hudební a zpravodajské, multimediální formáty jsou pro mne osobně velkou inspirací při práci na dalších osobních, soukromých projektech. Všechny zmiňované stanice - WGTO (starší veselé hitovky a aktuální informace prostřednictvím sítě ABC news) a Q90 - rádio (např. krásné rockové balady pro zamilované) - můžete poslouchat přes internet. Rád bych ještě jednou popřál všem svým známým a přátelům mnoho úspěchů a radosti. S přáním všeho dobrého RAdo Skydancer :o))))).

 

 Na začátku ledna jsme s přáteli měli tu čest trochu více poznat místní konzervativní kruhy, pro které jak se zdá: jsou ještě na světě některé důležité hodnoty nevykoupitelné penězi. Lidé jako Maro věří, že dobro nakonec zvítězí :o)))). Nuže hodně zdaru :o))).

 

Chtěl bych poděkovat všem svým známým a přátelům za podporu, kterou mé osůbce projevili v tom již minulém roce 2005. Také díky Vaší přízni jsme společně prožili mnoho neskutečných zážitků a mnoho jsme jich také zdokumentovali. Nechť je rok 2006  ještě úspěšnějším a více vstřícnějším všem dobrým lidem. Hlavně díky Vaší přízni se podařil obrovský úspěch, které tyto amatérské webové stránky oslavily, a který je pro mne osobně velkou výzvou. Vyjma opravdu krizového roku 2003  navštěvuje tyto stránky stále více a více lidí. Jak můžete vidět na níže přiloženém grafu, dosáhli jsme společně neskutečného, rekordního počtu 65 057 přístupů v roce 2005. V průměru se dá tedy říci, že měsíčně navštívíte tyto stránky více než 5000 kliknutími. Tedy díky za Váš zájem a vzhůru do toho nového roku 2006. Váš RAdo Skydancer :o))).

 

 

12/2005

 23.12.2005 - video - Zpívající, blonďatý, Švéd - Krocan v čepičce :o)))) a jeho jahody :o))).

 

 23.12.2005 - Malinkaté předvánoční setkání - Tekutý kapřík - A zase přiletěla kometa :o))).

 

 16.12.2005 - Icewind Dale´s Gnom Party - Náš všemi oblíbený mistr republiky v latinsko-amerických tancích (toto je realita, nikoliv fikce) a vynikající imitátor Elvise, Sinatry, Gotta aj., se převlékl za gnóma z proslavené RPG hry Icewind. Následoval velmi zdařilý večer. Přišli také kolegové z Rádia Kiss, naše krásná Raduška s kamarádkou a nechyběla samozřejmě ani tolik obdivovaná Silvinka :o))). Maestro Giuseppino22 opravdu nestíhal ty davy krásných slečen, které se na něj odevšad valily :o)))))).

 

 Příběh podle skutečných událostí od Sannie. Po kliknutí na odkaz je k dispozici ve formátu MS - Word.  

 

 16.12.2005 - Octopus and Corrida by maestro Giuseppino22 :o)))).

 

 13.12.2005 - jsme navštívili velmi zdařilý divadelní kus a sice La Traviatu, pocházející z dílny mého oblíbeného Verdiho. Opera mne vždycky fascinovala hlavně svými velkými sborovými pěveckými vystoupeními a scénami. La Traviatu považuji osobně za trochu slabší Verdiho dílo a třeba takový Nabucco v milánské La Scale byl prostě bezchybný. Hmm, no a to již nehovořím o takovém Čajkovském nebo Wagnerovi. Geniální, monumentální skladatelé. Brrr. Úplně mi znovu přechází mráz po zádech, když si jen vzpomenu na Lohengrina nebo "DER RING DES NIBELUNGEN" (Nibelungův prsten - inspirace pro našeho známého Pána prstenů od Tolkiena :o)). Inu a 14.12. jsme se byli večer opět podívat do Martinova módního salónu s naší úžasnou Silvinkou. :o)))) Ale že se jí tam líbilo :o))))). 

 

 9.12.2005 - Krocanovo nové blonďaté potěšení, geniální setkání s mistrem Richardem a krásné dívky z naší justice v akci :o))

 

 2.12.2005 - Stužkovací večírek a oslava 100. let Obchodní akademie v Ostravě Mariánských horách, která se konala v Kulturním domě Akord. Nezbývá než poděkovat Zuzance za pozvání a popřát jejím kamarádkám z líbacího komanda :o))) - Vlaďce feministce, oběma Kačenkám - haf haf pejsanovi a červené intelektuálce, Terezce - létající kometě blondýnce, báječné Evičce :o)) a dalším mnoho úspěchů u maturity.  

 

 

11/2005

 V listopadu 2005 podnikl náš cestovatel Miloš - No_Mike pozoruhodnou výpravu do Číny za krásami této obrovské země a také aby vyslyšel touhu svého srdce po jedné báječné Číňance. S jeho laskavým svolením zde publikuji několik fotografií slavné Velké Zdi.

 

 25. - 26.11.2005 - Po dva dny jsme měli možnost s přáteli vychutnávat přítomnost jedné z nejkrásnějších blondýnek, které jsme v tomto roce měli tu čest poznat. Silvinka Drakulinka nás opět poctila svou přítomností. Naše první setkání proběhlo v červenci 2005 a bylo to nyní stejně báječné jako tenkrát v létě. Je to neskutečně přitažlivá dívka a fascinující jak svou krásou, tak především svými diplomatickými dovednostmi a troufám si říci, že stylem vyjadřování a myšlení je to dnes již bohužel velmi ojedinělý typ překrásné Dámy princezny panenky. Citlivá a přitom rozhodná. Zkoumající a oslňující své okolí. S vědomím svého ekonomického vzdělání dokáže vzít od života s elegancí to, co potřebuje. Bravurně exceluje v umění nikoho neurazit a hrát fér. Neskutečně obdivuji tento typ ženy. Přejeme jí s přáteli: ať jí to co nejdéle vydrží. Vzhůru do života přátelé :o))))

 

 25. - 26.11.2005 - Další fotografie Silvinky Blondýnky Drakulinky laskavě poskytl k publikování bratr Giuseppe22. Děkujeeem :o)).

 

 Listopad 2005 a směska nejrůznějších fotografií zajímavých lidiček. Mj. také "velký bratr" Martin "Ramirrez" a jeho neskutečné charisma, přirozený šarm a krása v akci :o))). Tento člověk je opravdu velmi "interesantní" osobností a nesmírně přitažlivý pro ženy. Jeho život velmi ovlivnilo mnoho žen a díky tomu se z něj v mnoha ohledech stala nejen silná osobnost (prožité krize a podrazy zformovaly z citlivého úspěšného mladíčka - cynického muže, respektujícího pouze své opravdové kamarády a rodinu), nýbrž zvolil také - bohužel (pro některé typy žen bohudík) - cestu odplaty a tak se pro něj postupně vžil pracovní název "Bič Boží" :o)))))))). I on však hledá svou jedinečnou princeznu a lásku, která by jej nezradila v tomhle marasmu světa. Díky jeho velmi, ale opravdu velmi vysokým nárokům na fyzický vzhled a osobnost každé kandidátky to bude mít ještě velmi složité. Toš ať se daří Martine :o))) a jedééééééééééém :o)))). 

 

 

Komunikační otázka "Druhé šance" a "Totálně upřímný experiment".

CELÝ TEXT KE STAŽENÍ VE FORMÁTU MS Word ZDE

Listopad 2005

             V listopadu 2005 jsme společně s přáteli měli tu čest otestovat tzv. syndrom "Druhé šance" při pokusu o obnovení zakončeného vztahu dvou lidí. Je to neskutečně fascinující sledovat na konkrétních pokusných případech dva nezávislé subjekty, kteří chtějí navzájem, po poměrně dlouhé době a řadě vzájemných nedorozumění, opět začít upřímně komunikovat, odpustit si a bez předsudků navázat na hezké zážitky z minulosti.     

            Domníváme se: v životě každého člověka se po určité době občas projeví tento syndrom. Každý subjekt si bohužel prošel za dobu svého odloučení některými negativními emotivními zkušenostmi, díky nimž se opět značně změnil jeho hodnotový žebříček a schopnosti věřit a upřímně přijímat názory toho druhého.

             Schopnost věřit, že druhá osoba upřímně hovoří a mluví pravdu, byla z počátku pozorování u obou subjektů na vysoké úrovni, nicméně postupně vlivem objevujících se vzpomínek na minulé negativní zkušenosti s daným subjektem, a také vlivem zkušeností s ostatními osobami v průběhu odloučení mimo experiment, dosáhla míra vzájemné nedůvěry opět vrcholu. Jako velmi silně emoční a rozhodující (slzy, smích, rozšířené zorničky, zvýšený pot, další nonverbální komunikace provázející abnormálně silné emoce) jsme shledali tzv. "Totálně upřímný experiment" (suma zkušeností člověka a jeho hodnot, které jsou aplikovány na konkrétní situaci bez přetvářky, tzv. masky a dalších krycích praktik. Vlastně se dá tento experiment přirovnat k bezprostřední upřímné komunikaci dvou osob).

             Komunikace obou subjektů nakonec přece jen vedla k urovnání a vyřešení některých sporných záležitostí z minulosti, kde se každá ze stran cítila poškozena. Oba sledované subjekty se nakonec rozcházely s dobrým pocitem příjemně stráveného večera a s příslibem nového rozvíjení vzájemné komunikace a prožíváním hezkých zážitků. Po dobu dvou následujících dnů si sledované subjekty navzájem tuto skutečnost potvrzovaly.

             Pak však nastal tzv. "PARADOX druhé šance". Tento zajímavý jev vznikl v momentě, když u jednoho ze subjektů převládl na základě jeho dřívějších negativních zkušeností s nezúčastněnými osobami v experimentu a dokonce na základě rozhovorů s těmito osobami a jejich vlastními životními zkušenostmi totální obrat. Pozorovaný subjekt postupně měnil názor na možnost pokračovat v rozvíjení tzv. syndromu "Druhé šance" s druhým subjektem a postupně toto jeho rozhodnutí vyústilo v totální odmítnutí druhého subjektu (nechuť k další komunikaci) a v totální nedůvěru ke všemu, co si předtím subjekty navzájem řekly. Tento PARADOX vyústil dokonce v situaci, kdy se u obou sledovaných subjektů vyvinul pocit vzájemné nenávisti. Daleko horší situace však postupně nastala díky postupnému gradování emocí a samovolnému nekontrolovatelnému připojování nejrůznějších dalších osob do průběhu experimentu (ty také začaly používat sumu svých vlastních zkušeností a vzpomínek načerpaných mimo experiment). Tyto osoby mimo vlastní experiment se přidávaly na stranu toho či onoho subjektu našeho experimentu a to s myšlenkou na podporu a pomoc jednomu nebo druhému subjektu. Výsledkem však byla jen nekontrolovaná erupce nedorozumění a posléze nenávisti. Paradox tak hrozil přerůst ve  výbuch emočních reakcí nad rámec experimentu a k dalekosáhlým excesům. Bylo tedy jen správné, že jsme náš experiment co nejdříve zakončili.

             Závěrem lze říci, že "Totálně upřímný experiment" může vést k úspěchu tzv. "Druhé šance" pokud je splněn důležitý předpoklad v pokračování komunikace obou subjektů ve stylu "Totálně upřímného experimentu" a posléze na to navazující budování vzájemné důvěry a respektu, korekce chování a respektování dohod, včetně přijímání etických pravidel. Pokud však zvítězí opět předsudky, nedůvěra a vměšování jiných osob bez důkladné znalosti kompletní situace, je velmi pravděpodobné: zvítězí "PARADOX druhé šance". Otázkou ovšem zůstává, jak dalece je toto jednání ještě vůbec v dnešní společnosti dlouhodobě realizovatelné. Vzájemná nedůvěra, předsudky, špatné zkušenosti, nás vedou často k předčasně negativním reakcím a likvidaci pozitivního efektu syndromu tzv. "Druhé šance". Pokud nejsou výše zmíněné předpoklady splněny, je daleko lepší vytvářet vztahy nové, nezatížené toliko břemenem minulosti, nýbrž budované pouze na základě nových osobních zkušeností, mimo konkrétní subjekty "Druhé šance". Nuže hodně zdaru přátelé:o).

 

10/2005

 

 Malý filmový klip - Velký bratr Martin jde do Vily :o)))).

 

 28.-29.10.2005 - Síla osudu a poznání :o))). Martin a Radek. Před rokem dva ironičtí sokové, dnes cyničtí známí a velmi energičtí, navzájem si prospěšní businessmani a promotéři :o)))). Vzhůru do Vily a do Prahy Velký bratře Martine :o)). Money is flowing in to the treasury :o))). Informace hýbou světem a díky jejich využití na správných místech lze získat konečně "velké vítězství na všech frontách :o)))". Snad ještě dodáme jedno důležité heslo, které se o tomto víkendu tolik diskutovalo: "For Boons hail, to Jades fail :o)))". Hezký začátek nového pracovního týdne. Váš RAdo Skydancer :o)).

 

 Malá filmová ukázka z bujarého ohňostrojového veselí u Nové radnice - video.

 Na sklonku října 2005 zažila Ostrava poměrně velmi zdařilý ohňostroj. Fotky publikovány s laskavým svolením Drifta.

 22.10.2005 - Krocanova skvělá narozeninová párty v Octopusu. Ať žije Rosťa :o)))

 22.10.2005 - Narozeniny Velkého bratra Krocana a druhá poutací akce. Fotky publikovány s laskavým svolením bratra Giuseppe22.
 

 21.10.2005 - První poutací akce v Octopusu

 

14. - 15.10.2005 - V jednom z mých nejoblíbenějších filmových snímků - oscarovém "Forest Gump" je nádherná replika, kterou říká matka Forestovi v mládí a pak také na smrtelné posteli: "Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co ochutnáš." Jednou je to štěstí, jednou je to smrt, jednou radost, jednou žal. A tohle opravdu sedí. Je čas zrození a čas umírání, čas milování a čas nenávidění. A přece všechno marnost. Ale pravé štěstí je v tom, aby člověk s klidem a radostnou myslí a naději užíval požehnání, kterého se mu dostalo, ikdyž se tyto dary mohou jevit dočasně jako přítěž a způsobovat nám bolest. Lidé, kteří viděli výše zmiňovaný film, myslím, pochopili :o))). Snad jednou pochopí i náš společný známý Vašek, kterému tímto přeji vše nejlepší na jeho cestě životem. A alespoň jako malou jiskřičku naděje mu posílám tohle poselství naděje. No a samozřejmě pár suproš fotek k tomu. Ať se daří přátelé. Váš RAdo Skydancer.

 

08 - 09/2005

90. léta - Tom Petty - The Dark of The Sun - V poslední době se opět vracíme k legendě amerického rocku: Tom Petty. Asi každý z mé generace si jej pamatuje podle písničky "Learning to Fly", ( podle songu vznikl v roce 2003 nápad uskutečnit náš projekt FLY FLY TO THE SKY :O))), kterou jsme tak často slýchávali v první polovině 90. let minulého století na našich rádiích a hlavně na tehdy ještě studentském Rádiu Orion. Pro nás bylo asi jedno z nejúspěšnějších Tomových alb "Into The Great Wide Open". A právě tady nalezneme také song "The Dark of The Sun", kde konec konců Tom zpívá o svobodě, naději, harmonii mezi lidmi a lepším místě pro život všech lidí pod souhvězdím Orionu :o))))). Tak jako má dnešní mladá generace své legendy, my měli třeba Toma Pettyho a jeho kapelu The Heartbreakers. "Lamači srdcí" si v době práce na tomto albu procházeli neskutečnou krizí, avšak vzájemné neshody mezi členy skupiny vyústily v jedno z jejich nejlepších cédéček. Tomovy texty byly tehdy výzvou k urovnání vztahů nejen mezi kamarády v kapele, ale také mezi lidmi napříč generacemi. Odtud ono nadčasové poselství Pettyho, které nás tolik inspirovalo. S jeho hudbou a skladbami dalších interpertů (např. Bruce Springsteen) jsme prožívali naše první lásky, gympl, úspěchy na vysoké škole, vstupovali jsme do prvních zaměstnání, prali se o své místo na tomto světě, ale vždy jsme se snažili hrát fér. Jo to byla doba SVOBODY, naděje, radosti a modré, dobré barvy :o)))) - DEVADESÁTÁ LÉTA: "In your eyes there was a freedom, I had never known before; We will stand together, Yeah we will stand as one". (Ve Tvých očích, tam byla svoboda, kterou jsem nikdy předtím nepoznal; Budeme jednotní, ou jeee budeme držet spolu jako jeden muž.) Bližší informace na http://www.tompetty.com
 

Tom Petty and The Heartbreakers - The Dark of The Sun

by Tom Petty, Mike Campbell, Stan Lynch, Benmont Tench, Howie Epstein, Jeff Lyne.

In the dark of the sun
Will you save me a place
Give me hope, Give me comfort
Get me to a better place

Saw you sail across a river
Underneath Orion's sword
In your eyes there was a freedom
I had never known before

Hey yeah yeah
In the dark of the sun
We will stand together
Yeah we will stand as one
Oh in the dark of the sun

Past my days of great confusion
Past my days of wondering why
Will I sail into the heavens
Constellations in my eyes

Hey yeah yeah
In the dark of the sun
We will stand together
Yeah we will stand as one
Oh in the dark of the sun

Hey yeah yeah
In the dark of the sun
We will stand together
Yeah we will stand as one
Oh in the dark of the sun

 

 30.9.2005 - Křest nejnovější knížky talentované spisovatelky Karly Mikové v Bernie´s na Stodolní ulici. Akce byla naprosto v pohodě a díky vynikající organizaci, nádhernému prostředí a moderátorské hvězdě Hit Rádia Orion - Radkovi Erbenovi - si všichni odnášíme velice hezké vzpomínky. Chtěl bych poděkovat všem svým známým a přátelům, kteří podpořili můj strategický plán na realizaci tohoto projektu, včetně všech  promotions operací, které tomu předcházely - viz. tisk, media, K.Gott, apod.  

 

Osobní pravdivá zpověď naší Brutální Lucie o nenaplněných očekáváních, zklamání v lásce, nevěře a milosrdné lži, která tolik bolí (ještě více než pravda). Zpověď ke stažení ve formátu MS Word získáte po kliknutí na tento odkaz. Publikováno s laskavým svolením Brutalky.

 

SKY - MODRÁ JE DOBRÁ :O))) - SADA TAPET NA PLOCHU

 

23.-24.9.2005 - Uzavřeli jsme s přáteli báječné léto 2005, oslavili Berušííííínčiny narozeniny a úspěšně vstoupili do doby podzimní. Vánoce jsou pomalu tady a za 3 měsíce na nás čeká opět praskání březového dřeva v krbu, medvědí kůže, vínečko a nádherné zimní noci na chatičce v Beskydách. Vladko zase vyhrál a Monča z Vyvolených opět ukázala, jaká je to tristní osobnost a jak "krásně" dokáže hrát a manipulovat s lidmi :o)). Shodli jsme se na tom, že nikoho neopravňuje jeho těžký životní úděl k tomu, aby druhým lidem působil problémy a deptal jejich duši. No tak myslím, že Monča si to po odchodu z Vily dostatečně vychutná, až ji zase potkáme na Stodolní :o))). Krásný začátek nového pracovního týdne přeje všem Váš RAdo Skydancer.:o)).

 

17.9.2005 - Je to nesmírně fascinující, jak se lidé rádi setkávají v nejrůznějších hospůdkách. Ředitelé velkých firem, manželky bohatých podnikatelů, mladé kočky, politici, dělníci, učitelé, rodiny s dětmi, prostě všichni se občas rádi zajdou pobavit do své oblíbené hospůdky, zazpívat si své šlágry, trochu se předvést, zapařit si, povykládat. Asi to máme v národní povaze :o))). Zajímavé, jak jsou si lidé navzájem v těchhle situacích blízko a stírají se rozdíly, které mezi ně staví stratifikace ve společnosti :o))). No Claudia Schiffer by se divila jak funguje reklama :o)))).

 

10.9.2005 - Naše setkání s Karlem Gottem na Hornických slavnostech v Petřkovicích. Na schůzku s mistrem jsem pozval jednu talentovanou spisovatelku, která na Karla dokázala udělat dojem :o)))). Můj strategický plán zrealizovat schůzku Kája + Kája vyšel skvěle. Už se těším na cestu do Prahy za mistrem a samozřejmě na připravovaný křest knížky oné spisovatelky :o)))).

 

Srpen 2005. Jsem velmi rád, že žijeme ve svobodné zemi. Česká Republika byla pro mne vždy po roce 1989 symbolem obrovského rozmachu svobody a pochopení pro nejrůznější oblasti lidské činnosti. Bohužel v souvislosti s nedávnými událostmi kolem technařských srazů a následujícího opětovného nastolení represivního kurzu ve věci nejrůznějších zájmových sdružení, bych zde rád připomněl jeden svůj starý textík z roku 1999. Už tak těžkou situaci v ekonomické oblasti chtějí dnes opět někteří lidé nyní ještě přitvrdit tím, že omezí svobodný pohyb myšlenek a vyjadřování názorových postojů a gest. Asi každý Američan by pochopil, že se nechci přeneseně dožít toho, že budu perzekuován za projížďku na "svém Harley" v přilbě po Wehrmachtu. Je to pořád dokola. Upřeme - li lidem svobodu slova, roztočíme opět kolečko nenávisti. Policie si velice vážím a doufám, že dokáže zasáhnout a ochránit nás před násilím. Tohle potřebujeme. Nikoliv cenzuru a boj proti svobodě slova. S přáteli se totiž několikrát do roka scházíme a trochu si připomínáme kruté časy druhé světové války. Válka je svinstvo a šílenství. Proto je dobré pokud se odhodí předsudky a mohou se v klidu sejít ruští, němečtí a čeští vojáci a bez předsudků si potřást rukama a zavzpomínat na těžké časy nenávisti. Inu jejich děti již naštěstí dokáži běžně komunikovat a doufejme: staré křivdy již nebudou bránit rozvoji nových přátelství. Několik fotografií získáte po kliknutí na tento odkaz. Celý článek pak ke stažení níže.

 

)))))))http://www.sky-tech.cz/ceniky/ostravskyden-8-4-1999-c-82-s-5.JPG.(((((((

 

Srpen - září 2005. Opět jedna výběrovka z rozsáhlého portfolia fotografického materiálu. Třeba se zde najdete také Vy :o)))).

 

07/2005

 23.7.2005 - Chtěl bych poděkovat všem svým přátelům za milé pozornosti, jejich upřímné gratulace a zájem, který projevili. Byly to opravdu velmi vzácné okamžiky. Všem ostatním díky za ty spousty přáníček, které jsme společně s kolegou Rodíkem dostali. Podařilo se nám zaplnit slavný klub Trio, dějiště dvou proslavených Megasrazů a vcelku decentně vše oslaviti. A ten večer jsme opět objevili POKLAD :O))). NAŠI SILVINKU BLONDÝNKU - DRAKULINKU :o))). Až z dalekých, sluncem prozářených, italských pláží za námi přijela naše nádherná hvězdička Silvinka. Okouzleně jsme s přáteli (hlavně bratr FBI a Velký blondýn s "černou" botou :o))) obdivovali tuto roztomilou dámu i s jejím krásným vytetovaným dráčkem a pomněnkově /miosotide stellina/ :o)) modrýma hvězdičkovýma očkama :o))). Polovina léta je před námi a další hezké chvíle nás ještě čekají. Síla osudu a poznání přátelé.... :o))). Váš RAdo Skydancer. Červenec L.P. 2005 :))).
 

 Červenec 2005 - výběr z velkého množství fotografií zajímavých lidí v průběhu léta 2005. Mj. také Ostravsko má svého Froda :o)))

 9.7.2005 - Srazík Malé Víly u Prafotra Moravy, seznámení s dvojníkem Luka Skywalkera - manželem od naší Vílečky O)))

 

5.7.2005 - Každý den je v mém životě symbolem neustávající změny. Každý den poznávám buď osobně nebo přes internet mnoho žen. Každý den studuji jejich životní příběhy, které mi vyprávějí. Ty příběhy jsou vždy svým způsobem stejné. Žádná žena není úplně šťastná a plně spokojená. Každá si prožila kdysi velké zklamání a to ji změnilo a posunulo v životě dále. Jen 10% z nich dokáže milovat a být upřímnými. Jen 5% z nich je věrných, má trvalé etické životní hodnoty (přece prý nebudou před ostatními vypadat hloupě), které také dodržuje, a… je ještě krásných :o).
Často si pak člověk klade na základě všech těch zkušeností otázky o podstatě ženy a jejím směřování v současné době. Zdá se, že žena má jako hlavní cíl svého života: mít co největší počet milenců, triumfovat nad nimi svými manipulativními schopnostmi, a hlavně být co nejdéle krásná a žádoucí. Všechny ostatní tzv. „banální etické hodnoty“ prý patří do říše našich babiček. Přitom je velmi zajímavé zjištění, jak všechny tyto ženy touží po opravdové lásce. Jak přímo bytostně touží po svém princi, který jednoho dne přijede. Nicméně s přibývajícími léty a realitou svých životů poznávají neskutečnost takových snů. Žena po třicítce, čtyřicítce, padesátce. Je to smutné vidět ty kdysi tolik pyšné, energické a krásné stvoření, jak nyní poznávají, že také jejich čas postupně nadchází. A sebelepší plastický chirurg najednou nic nezmůže. Postupně vyhasínají jako ty svíčky v silném větru. Jak se říká: zatím je ještě na světě spravedlnost :o). Možná teprve pak přichází poznání, že ony tzv. „banální etické hodnoty“ mají v jejich životech také své nepostradatelné místo.
Dodatek: Nedávno jsme s přáteli poznali jednu moc fajn dámu, kterou jsme uvedli do kruhu našeho společenstva. Tato žena patří mezi oněch pomyslných 5%, o kterých jsme si řekli výše. A právě proto, že má tak vytříbené životní hodnoty, je tak upřímná, krásná, přitažlivá, energická, bezelstná, přitom inteligentní, milá, a je si moc dobře vědoma své vlastní ceny, že bychom si tuto slečnu dokázali představit na místě ideální životní partnerky, tak přesto jsme si nakonec všichni zúčastnění uvědomili, že milujeme někoho jiného, a to i přesto, že naše životní hodnoty jsou tak shodně ideální. Přesto naše srdce patří jiným. Těm, kteří nás zraňují a my je přesto milujeme. Jaký to životní paradox :o)). Přeji všem báječné léto 2005 a ať se daří přátelé :o)))). Váš Rado Skydancer.:o))

 

)))))))Anselm Grün((((((( Pro všechny své známé jsem sestavil z textů mého v současnosti nejoblíbenějšího filosofa několik volně publikovaných textů. Jeho hluboké myšlenky a psychologické úvahy fakt sednou. Nuže vzhůru do toho. Anselm Grün Vás zve na výpravu do svého světa. 

 

NEW BÁSNĚ BY SANNIE

 

06/2005

 

 25.6.2005 - ÚŽASNÉ odpoledne na hradě s Perskou princeznou a narozeniny od naší Leničky. Díky za pozvání Lenííí. A společně s Runrig - Celtic Glory - zpíváme Skye :o)). Všichni, kteří vzpomínají na jejich excelentní koncert z roku 1999. Fííííííííííííí :o)).

 

 25.6.2005 - Octopus - Zpívá Perská princezna a Kamča :o)))  

 

 24.6.2005 Fiva World Rally 2005 a křest fenky Angie. Nádherné historické vozy zaplnily Stodolní a my byli při tom.

 

 23.6.2005 večer - Jameson Whiskey party v Bernie´s díky laskavému pozvání pana Jasona Fitzgeralda - Copyright by DJ. Street and RAdo Skydancer 2005

 18.6.2005 - Několik dalších fotografií z Megasrazu - Copyright by Dj.Street 2005

 NEW BÁSNĚ BY SANNIE

 

18.6.2005 - Megasraz v PA PA Clubu a Octopusu. V tento neskutečně krásný den jsme měli tu čest poznat pravý klenot mezi ženami - báječnou Perskou princeznu. Její krása, jiskrné velké oči, havraní vlasy, všudypřítomná, pozitivní, sršící energie, postava divokého mustanga a hlavně duchovní vyrovnanost, charakterní jednání a názory opravdové dospělé ženy, nám všem vrátily naději v této tak kruté době. Kolik takových žen na úrovni se pohybuje mezi námi, ale my je nevidíme, neboť zaslepeně hledíme ke svému ideálu, který marně zmizel za obzorem minulosti a má jen zlomyslné potěšení z bolesti, kterou s takovou radostí rozsévá všude kolem. Kolik štěstí uniklo zbytečně promarněnými léty v nenávratno ? Kolik vrásek přibylo na našich ustaraných tvářích ? Kolik bezesných nocí ještě musí přijít, aby člověk pochopil pravý význam.....?----Dá se říci, že Megasraz byl velmi úspěšný a já si z něj odnáším jen ty nejlepší vzpomínky. Přeji všem organizátorům mnoho zdaru a hlavně ----- to báječné léto 2005 :o)))). Ať se daří. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))). 

 

17.6.2005 - "Operation Mr. Snail" - O tom, jak se dokáží bavit členové bezpečnostních složek ČR, vypovídá několik následujících snímků. "Mr. Snail" byl neskutečný :o)). A Megáč se blížil :o))).

 

Blíží se léto 2005, sluneční paprsky, mořský příboj a nádherný čas pohody. Připravil jsem pro všechny mé známé a přátele prezentaci zcela v mém oblíbeném "fííííí skyovském stylu". Svým kliknutím na tento odkaz potvrzujete, že jste osoby starší 18 let. V případě, že je Vám méně než 18 let, pak rozhodně na tento odkaz neklikejte.  Video prezentaci si můžete pouštět jako smyčku při nudných kancelářských poradách. Tedy báječné léto 2005 přátelé :o)))). Fíííííííííí :o)))). Váš RAdo Skydancer. 

 

10.-11.6.2005 - Operation "Prag" - Pracovní cesta do Prahy s "Arbeitsgruppe Ost", sedm svateb a ani jeden pohřeb v jeden den na Karlově náměstí, setkání s Malou Vílou, která navrhuje kravaty pro jednoho z nejvýznamnějších představitelů našeho státu a fotky několika new blondies z Octopusu.

 

4.6.2005 Den Triffidů. Irish Dew a naše komorní setkání. Hlavní hvězdou večera byl Artur :o))). Však posuďte sami :o))). Hezký červen přeji:o))) .

 

Důležitou roli hraje v našich životech etika a její každodenní používání. Následující úvaha je zásadní a věřím, že se pro mnohé mé známé může stát zajímavou inspirací, jak zkvalitnit svůj život - Váš RAdo Skydancer.

CELÁ ÚVAHA KE STAŽENÍ VE FORMÁTU MS Word ZDE 

Ukázka: "V Ostravě existuje komunita lidí, která se shromažďuje kolem internetového portálu WWW.XCHAT.CZ. Pomocí počítačů a internetu jednotliví lidé navzájem komunikují na tzv. chatu, který můžeme přirovnat k velkému elektronickému, virtuálnímu poznámkovému bloku, kde všichni mohou najednou psát své myšlenky. V jednou okamžiku je vidí všichni účastníci diskuse. Lidé spolu nejenom takto komunikují prostřednictvím obrazovek počítačů, ale také se scházejí v reálném životě. Tak také postupně vznikla jedna z mnoha komunit. Sociologicky ideální skupina jedenácti lidí. Stali se z nich přátelé. Záleželo jim na sobě. Scházeli se pravidelně minimálně jednou týdně a skoro každý den na Xchatu. Ve skupině bylo 7 mladých svobodných mužů a 4 mladé svobodné ženy. Jelikož šlo vždy o neformální skupinu, byla hlavním významem jejich společných setkání zábava, společné trávení volného času. Petr a Veronika z této skupiny se do sebe časem zamilovali. Začali se často scházet také mimo skupinu. Jejich komunikace na Xchatu byla intenzivnější. Dávali ostatním na odiv svou vzájemnou náklonnost. Veronika se ale líbila také Pavlovi, Martinovi, Jiřímu a Jakubovi. Výsledkem bylo několik zajímavých efektů:

 1/ Přátelství se začalo rozpadat

2/ Schůzky se staly intenzivnější a častější. Docházelo k nezvyklému, nevypočitatelnému chování přátel.

3/ Ostatní dívky začaly cítit odpor vůči Veronice a začaly se k ní také tak chovat, ale skrytě ji obdivovaly

4/ Muži, kteří se nezakoukali do Veroniky a byli přirozenými vůdci skupiny, začali velmi vážně pociťovat vzniklou situaci jako problém.

5/ Dívky postupně začaly pomlouvat Petra a zkoušely jej svést. Stejně tak bylo znát obdobné chování v případě ostatních mužů a Veroniky.

6/ Ukázalo se: čím větší byla míra přátelství, znalostí o druhém jedinci a míra otevřenosti mezi jednotlivými členy skupiny, tím snadněji to bylo zneužito v souboji o partnera nebo partnerku (stejný princip funguje samozřejmě v běžném souboji o moc, peníze atd.). Členové skupiny začali využívat systém Xchatu k tomu, aby se navzájem sledovali a pomlouvali.

7/ Skupina se rozpadla. Jakmile k tomu došlo a členové skupiny se přestali scházet, tak postupně, jakoby s časem, skončil důležitý předpoklad jejich vzájemné přitažlivosti. Ona pověstná energie vyprchala. Přišlo rozčarování a zklamání z přátelství.

8/ Petr a Veronika se nakonec rozešli.

9/ Skupina pak měla tendence se dát opět dohromady, jenže již se nikdy nepodařilo opět sestavit všech jedenáct přátel a vytvořit onu původní úžasnou atmosféru vzájemné důvěry a zážitků."     CELÁ ÚVAHA KE STAŽENÍ VE FORMÁTU MS Word ZDE 

 

05/2005

 

GENIÁLNÍ DÍLO OD KAJINKA007 KE STAŽENÍ VE FORMÁTU WORD. A PAK ŽE TAHLETA GENERACE MLADÝCH LIDÍ NEVÍ CO JE TO LÁSKA.NESKUTEČNĚ DOBŘE NAPSANÁ ÚVAHA :O))

 

 NEW BÁSEŇ BY TOM

 

 NEW BÁSEŇ  BY DREAMER 

 

18.5.2005 autogramiáda HC VÍTKOVICE STEEL V BERNIE´S na Stodolní - tři dny po získání zlatého titulu na MS v hokeji ve Vídni. Chtěl bych poděkovat všem svým přátelům a známým a obchodním partnerům, kteří nám pomohli a umožnili realizaci této akce.

 

13.5.2005 - setkání po dvou letech s naší Janičkou z Prahy - Jenny2001 a vzpomínání na staré dobré časy. A samozřejmě naše blondýnky ala OCTOPUS se zase předvedly v plné kráse :o))

 

 6.-7.5.2005 již tradiční Špalíčkovské setkání - tentokráte se sedmi princeznami. Ať žije naše Ivanka. :o))

 

 

04/2005

Slavíme rekordních 8893 přístupů za duben 2005 - DĚKUJEEEM :O))

 Předně bych rád poděkoval všem lidem, kteří navštěvují mé stránky a váží si mne za mé názory. Děkuji Vám. Podle oficiálních výsledků Seznamu jsme zde přivítali jen za měsíc duben 2005 celkem 8893 přístupů. A to je dosud za celou dobu, co tyto stránky existují, rekord naprosto nevídaný. Vidím, že Vás tato problematika a to, o čem se zde mluví neustále zajímá. Děkuji za pozornost a přeji všem mnoho zdaru. ---------------------------30.4.2005. Po náročných přijímacích zkouškách jsme s přáteli dostali pozvání k návštěvě oslavy narozenin našeho přítele B_U_B_U a Katky, Petry. Sešla se celá řada fajn lidí a Rosťovi jsme udělali radost stejně tak, jako on nám. Dostal hoblááá. Přišla dokonce až z daleka naše Lucinka Brutalka :o)). Artur a Martinka jako by přijeli právě z Riviéry a jejich jachta parkovala venku :o))). V ten večer jsem opět pozoroval u dvou lidí, které jsem si velmi oblíbil a vážím si jich onen podivný stav, kdy láska přechází pomalu v neporozumění. Dva lidé, mí přátelé, spolu prožívali velmi krásný románek. A pak najednou konec. Jako blesk z čistého nebe zvítězilo něco, čemu se říká hrdost. Je to velmi zajímavé. Hodně mne to fascinuje tyhle ty zlomové momenty. Mluvil jsem ten večer s oběma přáteli a oba mi potvrdili, že se mají rádi, přitahují se, ale prostě si nerozumí v těch několika málo věcech. Jsou situace, které prostě nemohou překousnout a tak raději šli od sebe. Oba dva se budou trápit a riskovat, že si každý z nich najde někoho jiného. Hmmm. Je to velmi zajímavé. Oba jsou velmi mladí - jen otázka přátelé - byla to pak opravdu ta opravdová láska, když nejsou schopni překonat překážky a milovat se v dobrém i ve zlém - hmmm :o) ? Na konec se musím zmínit o naší krásné černovlásce Michaele. Její názory na život mne opět vrátily naději na tuhle generaci žen a dívek. Umí se nejen báječně bavit a odvázat tak, až z ní ta energie jen srší jiskřičkami, nýbrž mezi její hodnoty patří práce, její muž, děti a ví jak je v životě důležitá láska. Nuže z téhle té kočky by si mělo vzít příklad fakt hodně tzv. princezen, které se všude kolem pohybují a všem tvrdí jak jsou báječné, dospělé, vyzrálé ženské :o)). Je taky pravda, že ví co je život a jak jsou tady ty naše osudy těžké. Váží si stability, opory, kterou ji poskytuje její muž a přitom si ve vztahu zachovala tu přitažlivou část svobody a nezávislosti, která koření jejich vztah. Prostě narazila na báječnou životní lásku. A tu si nenechá proklouznout mezi prsty. Musím jen tiše stát, obdivovat a přát mnoho štěstí jí, jejímu báječnému muži a jejich dítěti. Noooo a příhody bratra Krocana o jeho žárlivé kočce - myslím opravdu čtyřnohou kočku hihiihi -, která visí na klice, zuřivě mňaučí, buší tlapkami do dveří a dožaduje se vstupu do jeho pokoje, kde je právě v nejlepším se svou přítelkyní, tak ty si necháme na jindy hihi. Krásný květen, lásky čas, přeje všem RAdo Skydancer :o))).  

 

 22.-23.4.2005. Milé, komorní setkání na oslavě Čertíkových narozenin a skvělá sobotní akce s Malou Vílou v Kenkenu. Děkujeme za pozvání Vílečce. A když už se hovoří o malých lesních vílách, tak my ostatní jsme potkali Lesní Elfku a Slunce v duši :o)))))))). Schválně jestli uhádnete o kom mluvím :o)). To tu s těmi přezdívkami fakt někdy vypadá jako na srazu tajných služeb hihi :o))). Hezký konec dubna přeje RAdo Skydancer: o))

 

STORY BY SUN_

 

 STORY BY GIUSEPPE22

 

15. - 16.4.2005. Jedna z nejúžasnějších dubnových Operací s velkým "O" :o))). Oslavili jsme narozeniny od Artura a Rikity. Tedy ještě jednou vše nejlepší. Po neskutečně dlouhé době přijela JADO :o). Bylo to velmi fajn zavzpomínat na staré dobré časy :o). No a pak nastaly lovy. Lovy na blondýnky :o)) A tentokrát přátelé se to fakt podařilo. Díky spolupráci naší báječné Em-De - zuřivé reportérky - a úžasné Berušky se povedly opravdu skvělé střely :o)).  Tolik krásných koček jsme již s kamarády opravdu dlouho neviděli :o)))). Tímto také vítáme Berušku z její cesty po Nizozemí a děkujeme za báječný dárek. Je to vzpomínka na jednoho člověka s upřímným srdíčkem. Ať žije Ajax :o)). Musíme také připomenout skutečnosti, že někteří kamarádi dorazili po skončení našich akcí domů bez bot :o)). Jedna dáma si dokonce odnesla domů jako suvenýr mé proslavené brýle :o))). Někteří zastavovali vlaky záchrannými brzdami a usínali v nich. Jiní padali a zapomínali své svršky na Stodolní. Ztráceli flash karty, doklady, studijní materiály a nakonec odcházeli pěšky přes celou Ostravu promrzlí a bez klíčů domů :o)))). Každopádně se musíme zmínit také o podnětném setkání s krásnou černovlasou dámou jménem Michaela :o). -----A nyní k těm měně příjemným věcem. Události minulých let, podnícené inspirací z pátečního večera, mne dovedly k napsání následující povídky (viz níže). Je to opět jeden pravdivý příběh ze života. Snad trochu otevře oči všem kamarádům, kteří se nechávají obalamutit jistými konkrétními osobami a nevidí realitu umělecky skrytou za geniálními hereckými výkony. Zároveň bych chtěl poděkovat Džejarovi a Malé Víle, protože člověk opravdu teprve s odstupem všech těch let chápe Džejovy postoje k životu. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))))

 

Everlasting Story  II – Síla osudu a poznání, aneb proč také princezny pláčou

(příběh inspirovaný skutečnými událostmi)

Copyright by Rado Skydancer 2001 - 2005

 CELÁ POVÍDKA KE STAŽENÍ VE FORMÁTU htm ZDE 

Milí přátelé. Udělejte si pohodlí a poslechněte si jeden pravdivý životní příběh. Může se stát také Vám a Vašim dětem.

Za sedmero horami a sedmero řekami. Za mlhou , která by se dala krájet. Žila, byla jedna krásná holčička. Byla to velmi hodná a milá dívenka. Její rodiče ji moc milovali a zahrnovali radostí, penězi a láskou. Jak holčička rostla a dospívala, byla stále krásnější a inteligentnější. Začala si uvědomovat, že má velkou moc. Začala zjišťovat: jsem žena. Objevila tajemství lásky a síly ženskosti. Zjistila obrovské možnosti, které to v sobě skrývá. Zjistila: Jsem skvělá herečka.

                Celý život jí rodiče vštěpovali zásady, podle kterých se má chovat. „Musíš být na lidi hodná, vycházet jim vstříc, milovat a ctít je a být jednou vzornou, vzdělanou ženou.“ Tak ji domlouval otec a matka. Ona ale postupně chtěla něco víc. Říkala si: „Proč bych měla být taková a nemít větší možnosti ? Proč bych nemohla mít větší moc, úspěch ? Chci si dělat to, co chci já. Poznat opravdovou moc světa. Chci poznávat všechny radosti a rozkoše co se naskýtají. Respektovat jen to, co chci já. Jsem nezávislá, svobodná. Nikdo mi nebude říkat jak se mám chovat. Já jsem princezna a svět mi bude ležet u nohou. Umím to zahrát. Jsem ta nejlepší.“

                Holčička dospěla do věku šestnácti let. Rozvinula naplno své schopnosti. Dokázala sbalit koho chtěla. Namluvit komukoliv co se ji líbilo. Lež, přetvářka, podvod, hraný soucit a falešná láska – postupně všechny zábrany padly. Ztratila svědomí. Dokázala zahrát krásnou nevinnou tvářičku a její rozkošné zlaté vlásky jen jako by potvrzovaly sílu jejího umění. Všichni si mysleli (včetně jejich rodičů): je to náš nevinný anděl. Netušili nic o pravé podstatě jejich dívenky.

Do srdce mladé slečny se však rychle drala temnota. S rostoucí mocí a zkušenostmi se zvětšovala její síla. Neměla daleko k bohyni. Zdálo se, že ji nic nemůže zastavit.

                S dalšími a dalšími výhrami bylo ovšem stále těžší a těžší udržovat zdání o své dobrotě, upřímnosti a nevinnosti. Nejtěžší úkol, který ji čekal, byl však již na obzoru.

Obrovským tempem narostl okruh jejich známých a přátel. Jediný problém představovali lidé, kteří ji opravdu poznali, které si blíže připustila k duši (ne jen k tělu). Tady se ji mnohdy nepodařilo zamaskovat svou pravou podstatu. Tady zklamala sama sebe, svou dokonalost a „žralo“ ji to. Těchto lidí začalo být čím dále tím více. Ona však dokázala svým šarmem a hereckým uměním velkou část z nich opět přivést do řad svých obdivovatelů a obdivovatelek. Její činy a konání ovšem tito lidé i nadále sledovali a postupně začali také oni chápat, jak se věci ve skutečnosti mají.

Holčička zjistila: nelze tu hru hrát se všemi do nekonečna. Chci-li být stále silnější a mocnější, přitom skrývat svou pravou tvář, pak musím změnit buď sama sebe a hrát alespoň z části podle pravidel fér nebo se přesunout po čase jinam. Třeba do jiné země, kde mne ještě neznají. Na jiný kontinent, kde budu mít větší moc a prostor. Kde budu mít nové možnosti. Lepší prostor k manipulaci.

                Ubíhala léta. Z holčičky se stala dospělá, úspěšná žena. Byla dokonalá. Zkušená. Nejlepší. Neodolatelná. Byla falešná a dělala si co chtěla. Manipulovala lidmi jak se jí líbilo. Využívala je ke svým cílům a bez skrupulí je odkopávala pokud již nebyli užiteční nebo je tzv. „vysála“. Hrála to výborně. Většina pořád nepoznala jaká je to ve skutečnosti mrcha. A ikdyž ji zažili na vlastní kůži, ona je většinou dokázala přesvědčit, že to všechno co jim udělala bylo nakonec jen pro jejich dobro :o). Byla geniálně zlá, krásná, báječná, stále budící dojem nádherné nevinné dívenky. Byla tolik inteligentní. Inteligentní mrcha :o). Ale stále se ji nedařilo odstranit těch několik lidí z minulosti, kteří jí prokoukli, poznali a věděli co je zač.

A pak to přišlo. Jako rána z čistého nebe. Opravdu šíleně se zamilovala. Bránila se tomu. Skřípala zuby. Svíjela se v křečích, ale nakonec do toho stejně spadla tak silně, jak na to byla zvyklá u svých bývalých milenců a lidí, jimž pobláznila hlavy a využila je. Začala si uvědomovat svou slabost. Změnila se a přestala být opatrná a ve střehu. Přestala díky lásce hrát hry. Hry na lásku, hry na život. Její cit byl nejsilnější. Tak báječný a úžasný. Už nebyla svobodným člověkem. Tou silnou a nezávislou bytostí. Tou nevinnou dívenkou. Tou velkou herečkou.

Její láskou byl velmi inteligentní, charismatický, zkušený, starší muž. Dalo by se  říci, že si byli nesmírně podobní. Oba vyznávali stejné „hodnoty“. On se však do ní ve skutečnosti nikdy nezamiloval. Právě proto, že vyznával tytéž  „hodnoty“ jako ona. Nepoznala to. Její srdce ho totiž nesmírně milovalo. Toužila po něm. Chtěla jej každý den a noc. Jediná její myšlenka se neobešla bez něj.

Ta hrozná skutečnost ji „docvakla“ až později. Vzali se. Přepsala na něj svůj majetek ještě před vstupem do manželství. Chtěla s ním mít děti. Byla čím dále tím více zamilovaná. Její konec se však blížil.

Když přišla jednoho dne domů, našla na stole rozvodové papíry. Byla těhotná. Zanedlouho měla přivést na svět své první dítě. Manžel přišel večer domů z firmy. Ta byla již také součástí převodu majetku v předmanželské smlouvě. Pracovali ve firmě spolu. On byl 100% majitel a ona výkonná ředitelka společnosti. Měla pracovní smlouvu.

Manžel ji ani nepozdravil a šel si lehnout. Ona k němu rychle běžela a chtěla vše probrat. Manžel ji však neznal. Jen se usmíval a nemluvil. Nechal ji trápit se. V jeho očích bylo vidět jasné uspokojení. Ty ohníčky v jeho očích a ten úsměv již pak neměla nikdy zapomenout. Najednou si uvědomila kolikrát obdobnou situaci sama způsobovala druhým.

Za hodinu zazvonil u jejich domu zvonek. Manžel se zvedl a šel ke vchodu do domu. Jeho žena ustaraně cupitala za ním. On otevřel dveře a dovnitř vplula nádherná černovláska na vysokých podpatcích s charismatickým úsměvem a jiskrnýma očima. Políbil ji, objal, vzal do náruče a odnesl do ložnice. Když zavíral dveře dal své těhotné ženě pusinku na líčko a prohodil s naprostým klidem a pohodou: „Do patnácti minut ať tě tady nevidím“. „Víš, že ti tu nic nepatří. Zmiz mi z očí. Již tě nechci vidět :o). Chci poznat mnoho jiných žen a tebe již nemiluji :o).“ A pak ON pronesl tu větu, kterou ona tolikrát sama používala ve svých dřívějších vztazích a deptala pomocí ní své bývalé. „Ale jestli chceš, tak zůstaneme přátelé.“ Usmál se na ní. Jeho oči zajiskřily škodolibým úsměvem. „Však víš jak to chodí. Třeba ještě jednou budeme spolu. Kdo ví, jak to bude za několik let, jestli budu ještě volný, ale teď si dělej, co chceš. Jsi mladší, poradíš si :o).“ Se slovy: „Nikdy neříkej nikdy,“ se za ním a tou krásnou černovláskou zavřely dveře do ložnice. Ve dveřích se několikrát otočil klíč.

A tak skončil příběh princezny, která si myslela, že je nejlepší, ale v několika minutách přišla o všechno. Její přesvědčení, že je nejsilnější a nikdy nebude poražena bylo rozprášeno. Příliš pozdě pochopila svou slabost. Příliš pozdě pochopila, že ji osud splatil i s úroky. Pochopila konečně sílu bolesti a utrpení, které sama tak ráda a velkoryse rozdávala.

 Epilog

Uběhlo deset let. Svého ex manžela již nikdy neviděla (jen jeho peníze za výživné). Narodily se jí dvě krásné děti a každý den ji připomínaly její někdejší lásku a chybu. Již se nedokázala znovu zamilovat. Když její bolest konečně vyzrála a vystupňovala se na maximum, potkala svého bývalého milence (nikoliv manžela) , kterému kdysi ona ublížila tak, jako snad žádnému jinému člověku. Byl to dobrý člověk, kterým dříve tolik pohrdala a deptala jeho důstojnost a lásku. Osud tomu chtěl: sedli na kus řeči. Omluvila se. V slzách mu vyprávěla svůj životní příběh za těch uplynulých deset let. Konečně byla schopna upřímně hovořit. Upřímně jednat. Byla úplně jiná. Její ustarané vrásčité oči již prozrazovaly jen hloubku bolesti a touhu po lásce, věrnosti, pochopení, souznění.

Dámy a pánové dali byste ji ještě šanci :o))) ? 

 

8.4.2005. Pátek spojený s velmi milými setkáními a báječnou akcí v Octopusu. Přišla celá řada dobrých známých a přátel. Bohužel také přišli někteří lidé, při vzpomínce na jejichž neupřímnost a lži vás to stále u srdce pěkně bolí. Ale i přesto jsme prožili jeden z báječných večerů a nic nám jej nemohlo pokazit......Jdeme dál. Jak se dá navázat na starý život ? Jak se dá pokračovat, když v srdci, tady hluboko v srdci začínáte chápat, že se vrátit nelze. Jsou věci, které čas nenapraví. A ani to Rostíkovo - čas otupí i ostrý břit - nefunguje. Některé rány zasáhly příliš hluboko. Zůstaly ve vás a ponesete si je po celý váš život..... Život píše nesčetné příběhy. Příběhy, které se v mnoha svých podobách opakují od počátku světa. Pravda, zlo, láska, nenávist, bohatství, chudoba, věrnost, zrada, světlo a tma. Rozdíly mezi tím co je správné a co není. Tím jak a proč se zachovat, jak jednat. Dnes se zdá být rozhodujícím měřítkem chování většiny a přesvědčení o tom, že není možné se z tohoto bludného kruhu vymotat, protože je to bláznovství chtít být jiný ve světě, který je prostě takový. Toto přesvědčení, že jiné již to nebude a lze jen trpně přihlížet a nebo se chovat stejným způsobem jako ostatní a vytěžit pro sebe co nejvíce. Tak také můj nejlepší přítel pronesl v tento den památná slova:,,Proč se mám snažit být lepším, když všude panuje podlost, podvody, závist a zrada ? Byl bych blázen, kdybych se nesnažil pro sebe vytěžit co nejvíce z této situace. Byl bych - li jiným - svět by mne semlel. Proto již věřím jen sám sobě a využívám druhé ke svým cílům. Bolest mne naučila být tvrdý a odhodlaný. Člověk není dokonalý a věřit se mu nedá. Proto věřím jen a jen sám sobě - věř druhým, miluj, jednej s nimi slušně a budeš zrazen, zdrcen a tvůj prach rozptýlí do všech koutů světa. A pokud snad přežiješ tu podlost lidského plemene, zůstaneš nakonec sám. Věren svým zásadám, dobru a lásce. Ale sám. Opovrhován a přezdíván bláznem, kterým není hodno se zabývat. Já můj milý příteli nechci takto dopadnout." .........Asi po dvanácti hodinách od tohoto rozhovoru jsem si znovu prohlédl geniálního Pána prstenů. Na konci druhého dílu Dvě věže je báječný dialog Sama s Frodem. V momentě, kdy již není další naděje a zdá se být vše ztraceno. "Jako ve velkých příbězích pane Frodo. V těch důležitých. Plných tmy a nebezpečí. Někdy člověk ani nechtěl znát konec, protože nemohl být šťastný. Jak by mohl být ještě někdy svět takový, jaký býval ? Když se stalo tolik zlých věcí. Ale nakonec je to jen pomíjivá věc. Tenhle stín i tma musí skončit. Nový den přijde. A až vysvitne slunce, pak bude svítit tím jasněji. To byly příběhy, které v člověku zůstaly. Příběhy, které něco znamenaly, ikdyž byl člověk ještě malý a NECHÁPAL PROČ. Ale myslím pane Frodo, že teď chápu. Už vím. Lidi v těch příbězích měli spoustu možností vzdát se. Ale nerezignovali. Nevzdali se. Šli dál. Něčeho se drželi."  Frodo:,,Čeho se drželi Same?" Sam přistoupil k Frodovi, zvedl jej ze země, přidržoval jej a řekl:,,V tomhle světě ještě je dobro pane Frodo. Stojí za to o něj bojovat." A naděje zahořela.

 

8.4.2005 - Octopus - ukázky bujarého veselí v audio formátech - tři skladby

 

1.-2.4.2005 - Díky svolení pana Alfréda a mého kamaráda Giuseppeho se můžeme podívat na snímky z oslav zakončení sezóny HC Vítkovice na Stodolní. Určitě poznáte Vaše hokejové hvězdy a idoly. Ať se daří - Váš Rado Skydancer :o))

 

2.4.2005 - VIDEO - Zachraňte přátelé z mučidel na hradě - Free the People :o))

 

2.4.2005. Tahle sobota byla naprosto úžasná. Prostě perfektní. Sešla se spousta báječných lidí na SLEZSKO-OSTRAVSKÉM hradě. Jedinečný nápad Rodíka a Lucky se podařilo realizovat v grandiózní operaci. Najdeme zde taková slavná jména jako Markucius, Em-De, až z daleké Olomouce přifičela naše krásná Savinka s přítelem vzpěračem a pejskem, Rodík, Karlíček, Vlkoušek a Mařenka, Skájínek a především naše Lucinka. Báječný západ slunce a večerní cesta do Bernie´s. Ach ty vzpomínky a romantika. A naše základna Bernie´s, kde jsme obdrželi velmi milý prezent od našeho přítele Jasona, útoky bombardérů B-52, setkání s bratrem Jakubem a jeho obdivovatelkami a především pak všude ty blondýnky :o). Za mnohé vděčím tento den Davidovi a tedy mu chci poděkovat za pomoc, kterou mi poskytl při mé cestě domů. Díky bratře :o). Nuže tedy ať žije další báječné setkání:o))). Váš Rado Skydancer.

 

03/2005

26.3.2005 - VIDEO - Vlkouškovi a to co se stalo, když se naše Američanka dotkla Martina. Neskutečná reakce :o).

 

O tom co se může všechno stát na jedné poklidné oslavě narozenin přítele Davida svědčí několik následujících fotografií z konce března 2005. Když se holky baví, tak ve velkém. Dodatečně ještě jednou vše nejlepší našemu Davidovi přeje Rado Skydancer :o) P.S. - Soutěžní úkol - Kdopak je asi ta krásná tajemná hnědovláska s pronikavými kukadly z prvního snímku ? :o) - kdopak ví :o).

 

26.3.2005. Tak jsme potkali po straaaaašně dlouhé době své americké přátele. Geniální umělkyně Em-De se rozhodla, že nás bude portrétovat. Následný báječný večer a cesta mlhou (která by se opravdu dala krájet) domů nás jen utvrdila v tom, že není nad to, být krásně usazena na zádech statného muže, ostruhami jej popohánět ke spěchu a vítězoslavně se rozhlížet z jeho mužného hřbetu :o). Chvála Dj.Streetovi a jeho odvaze nést naši jezdkyni. A hlavně díky za skvělý večer plný neskutečných zážitků naší úžasné Martince, Romanovi a Markovi :o).

 

29.3.2005 - Lukáš splnil svůj slib a společně s Vlkouškem a jeho Maruškou jsme podnikli báječnou jarní jízdu Ostravou. Rozjásané davy, zářivá červená barva našeho vozu a rychlá jízda. Jak bezprostřední a úžasný pocit :o). A to vše díky našemu Lukimu - díky :o)

 

 Vzpomínkové leporelo na báječné roky 2001 - 2002. Zrození legendy.:o))).Ti, kteří prožili s námi pochopí:o))).

 

Druhý krátký film z tvůrčí dílny Skyproduction z I.Irského festivalu Ostrava 2005, který ukazuje opět další skvělou irskou kapelu - skupinu Shank´s Mare - 18.3.2005 Marley. Poděkování patří opět a jedině panu Fitzgeraldovi za poskytnutý materiál k tomuto mému druhému autorskému počinu.

 

První krátký film z tvůrčí dílny Skyproduction z I.Irského festivalu Ostrava 2005, který ukazuje tu nejlepší atmosféru skupiny Mad Dog McRea v Parníku 19.3.2005. Děkuji panu Fitzgeraldovi za poskytnutý materiál k tomuto mému prvnímu autorskému počinu.

 

19.-20.3.2005. 1. Irský kulturní festival v Ostravě byl v plném proudu. Celý večer 19.3.2005 jsme prožili v klubu Parník. Jednoznačným vítězem se stala kapela Mad Dog McRea. Lidé dokonce tančili na stolech, což se v Parníku zase tak často nestává. Úžasná atmosféra. V neděli 20.3.2005 jsme pak po prvním absolvování zkoušky z obecných studijních předpokladů a základů společenských věd oslavili společně s Milošem naše narozeniny, první jarní den a můj svátek a vůbec všechno co se dalo – „Vítkovice zase vyhrály“ :o))) společně se všemi kapelami na Jam Session v Bernie´s. Tahle akce stála opravdu za to. Nezbývá než gratulovat Jasonovi a panu Prsteckému za geniální nápad a zdar celé akce. Pokud ještě budu v téhle Bohem zapomenuté zemi - ČR, tak se rozhodně přifičím podívat na další ročník irského festivalu. Osobně bych uvítal, kdyby přijely taková esa jako jsou kapely Great Big Sea, The Pogues, The Dubliners, Irish Descendants nebo i Newfie a nezapomenutelní Wolfe Tones. Tedy vzhůru do světa přátelé. Ať to fičí. Váš Rado Skydancer.

 

18.3.2005. Tak jsme se konečně dočkali. Toužebně očekávaný okamžik nadešel. Chvíle příprav a nervozity jsou nenávratně pryč. I. Irský kulturní festival začal. Po vydatné mediální kampani v Radiu Orion (Rado), Scarabeovi a Deníku (Jakub), ČT 1+2 a plakátovací akci (Jason) stovky Ostravanů nyní mohly zažít irskou atmosféru na vlastní kůži a skvělou náladu irských písniček ve čtyřech klubech: Bernie´s, Lennon, Parník a Marley (bývalý Permoník – místo konání našich legendárních megasrazů Xchatu). No a my jsme samozřejmě byli u toho společně s našimi přáteli a známými. První den u nás vítězila jednoznačně kapela Shank´s Mare. Dokázali roztančit a roztleskat celý Marley. Poznali jsme mnoho zajímavých lidí a především také „in action“ Mistra Jasona Fitzgeralda – velkého organizátora celého festivalu. Nuže povedlo se mu to. Gratulujeme. Ve značně báječné náladě jsme se přesunuli po 24:00 hod. do Octopusu. A překvapení střídalo překvapení - prostě úžasné roztleskávačky z HC Vítkovice opět hvězdily :o)). Jsou již v Octopusu velmi populární. Zelená a Irsko – to jde k sobě, že jo – blondýnky v zelenéé ty jooo :o)))). Tak jsme se těšili na druhý den festivalu. Ať žije Irsko a skřítci :o))). S přáním všeho dobrého Váš Rado Skydancer. Jason Forever :o))). P.S. – Někteří lidé jsou opravdu zvláštní – a setkání s nimi by mohlo být velmi zajímavé, ale tak snad to vyjde příště *za rok* hihi viď Skřítku – Skreci.spn :o))) :o))). Jo a moc moc zdravíme Blonďatou Zelenoočku:o)). Skvělé setkání.

 

11.3.2005. A blížilo se jaro. Neskutečně dlouhá zima končila svou vládu a my se sešli opět v Octopusu :o). Vlkouškovi konečně ukázali světu své polibky a nové blondýnky rozzářily své taneční kreace. Bratr XXkralique přednesl velmi silnou psychologicko-filosofickou řeč – hlavně to „Benecko“. Držme především pěsti jeho paní při porodu prvního dítěte. A málem bych zapomněl - blížily se velké oslavy dne Sv. Patrika a Irského festivalu. :o))) Ať žije jaro přátelé :o). Váš Rado Skydancer.

 

 4.3.2005 - Byli jsme se podívat opět po delší době na naší nejslavnější ulici v den D. Mělo to být původně komorní setkání mezi dvěma dobrými přáteli a vykládání o životě. Této velmi hezké březnové noci se opět podařilo něco úžasného. Životní příběhy dvou lidí, které jsem měl možnost si tuto noc vyslechnout mne jen utvrdily v tom, že to s námi není zase až tak špatné. A ta opravdovost a upřímnost existuje. Musím vyslovit svůj obdiv a poděkování dvěma lidem - Vlkouškovi a naší krásné přítelkyni od bratra Krocana. Každopádně jsme všichni obdivovali naši Berušiiinku, která vypadá tak sladce, jako Panenka Maria, která shlíží na své malé jezulátko Davida :o)))))))))) a především krásné roztleskávačky z hokejového klubu Vítkovice. Až dodatečně jsme zaregistrovali přítele Dr.Gizma s podivným pozdravem. No ano - bylo to ono proslavené Vulkánské - "Žijte dlouho a blaze" přátelé. Jak potěšující zjištění :o). Z tohoto večera si pamatuji osobně jednu nejskvělejší větu, kterou pronesl bratr Vlkoušek:"Příteli, bojí se Tě, protože jsi jejich černým svědomím a vzhlížejí k Tobě, protože máš ještě sny, které dokážeš uvést do reality". :o)))))) Nuže dobrá tedy. A protože přípravy na první ročník Irského festivalu vrcholí - zapívejme si společně s The Dubliners-King of The Fairies - Free the People - AND WE SHALL IT OVERCOME !!!!. Jedééééééém!!!:O))).

 

02/2005

 11.2.2005 - Lukášův a Beruščin večer. V toto pochmurné páteční odpoledne přišlo najednou velmi povzbuzující pozvání na kulečník. Přátelé se sešli v našem oblíbeném Octopusu. Kulečník se sice nakonec nekonal :o)), ale myslím, že to nikomu nevadilo. Lucinka na sobě tvrdě pracovala a okouzlila Lukiho. My ostatní jsme obdivovali naši překrásnou barevnou :o))) a nyní také těžce pracující, upřímnou Berušííí a jejího krásného Scaraba :o)). Jamile příjde jaro - ihned vyrážíme ve stylu filmu Jízda a beat generation na výlet báječným Fordem Cabrio po naší republice. Tedy díky Lukimu - Sky a přátelé již brzy motorizovaní :o)). Mimochodem - již jste se dívali do romantických očí LittleStar :o)) Rozhodně to udělejte - studničky se točí a točíííí :o)).  

 

 5.2.2005. Extra "klasa" 7. reprezentační ples v Havířově. Akce ve velkém slavném stylu. Děkujeme za pozvání našim báječným dámám Janičce a Ivance a jejich rodinám. Ale byla bitva :o))).

 

01/2005

 28.1.2005. Hezký večer ve Špalíčku v Hrabůvce :o). Zdravíme naše čerstvé držitelky řidičského oprávnění.

 

 21.1.2005. Mystické, romantické, nádherné město Brno. Tolik odlišné a svobodné, nezatížené minulostí černé Ostravy. Lidé s nadějí a snad lepšími životními hodnotami než tady u nás v OVě. Navštívili jsme nejen dvě špičkové univerzity, seznámili se s jejich prostředím, pedagogy a nastupující generací báječných blondýnek ročník 86, které se sem sjely z celé republiky fíííííííííííííííí (tolik připomínajících jednu nádhernou dávnou přítelkyni z Prahy) :o))), studentským životem, nýbrž také především jsme navštívili naše přátele. Prošli jsme se tolik tajuplným nočním Brnem. Nalezli špičkovou irskou hospůdku a náš Pegas Pub. Prohlédli si tzv. Českou čáru a nezapomenutelnou Petrovskou katedrálu. Zjistili kde bydlí náš Chaster, Raada a Kevin_999. Chtěl bych tímto poděkovat Honzíkovi za jeho jedinečné průvodcovské služby. Nezapomenutelná byla atmosféra Brna a setkání se zdejšími lidmi. Již po příjezdu nás oslovila všudypřítomná hudba. Ulice jsou plné zpívajících a muzikálních lidí. Velmi to připomíná Prahu 1989 - 1990. Rozdílnost povah snad lze dokumentovat na příhodě z "České čáry". Kupovali jsme jízdenky na MHD. Přišli jsme ke stánku s novinami. Přivítala nás pěkná řádka lidí, čekajících ve frontě. Každému se od obsluhy stánku dostalo pozdravení, hezky se zeptala na nákup a pak po zaplacení poděkovala, rozloučila se. Činila to tak bez ohledu na rostoucí řadu lidí ve frontě. Asi po dvou minutách se k našemu údivu otevřela druhá část stánku a vykoukla stejně příjemná, usměvavá tvář. Stánek měl najednou již dvě obsluhující a fronta se začala rychleji zmenšovat. Neskutečné, že. Jak aktivní přístup. A nám se dostalo stejně vlídného zacházení, ikdyž jsme kupovali jen ten pověstný jeden lístek na tramvaj. Myslím, že není třeba nic více o Brňácích dodávat :o)). P.S.: Díky čilému univerzitnímu ruchu narazíte všude na překrásné a tak jaksi oduševnělejší slečny :o))). Nicméně svou divokost nezapřou :o)). Fíííííííííííííííí :o)))).

 

 8.1.2005 - Planetárium v Porubě a Dobrá čajovna. Chtěl bych tímto poděkovat příteli Rodíkovi za pozvání na neskutečně krásný relaxační večer za zvuků irsko - keltské hudby. Potkali jsme zde přítele Židli :o))), který nám zajistil exkluzivní prohlídku planetária. To, že zasněného Skye nakonec zamkli v opuštěné budově je již jen malá perlička hihi :o)). Na celou akci přišla obrovská spousta lidí a pokud jste to ještě nezažili, tak rozhodně nevíte o co přicházíte. Nádherný romantický pocit, kdy Vám nad hlavami krouží hvězdy a další vesmírná tělesa. Celou mysl prostupují báječné tóny. Totální uvolnění, romantika, relax, pohoda. Teprve nyní chápete, proč si tolik lidí bere do planetária deky, polštáře a normálně si leží přímo v přednáškovém sále :o)))). Nuže tedy vzhůru za dalšími zážitky přátelé. Ideální pro zamilované páry. A Markovi nezbývá, než držet palce - v životní síle.

 

 07.01.2005 PacBoy - Vegas Party :o)))). A tak jsme potkali našeho PacBoye a jeho sestřičku blondýnečku. LUki je vážně neskutečný člověk :o))) Jeho životní zážitky, které jsme si vyprávěli nad partičkou kulečníku, občas připomínají neuvěřitelné příhody Billa Clintona :o))) Ale já osobně se již těším na výlet jeho super Fordíkem cabrio. Naučili jsme se taky míchat zajímavý nápoj - "Politologické péčko" :o)) A to již ani nehovořím, že za námi až z daleké Hrabůvky přijely dvě velmi zajímavé dámy :o)) A rtěnka + ručkoklad zapůsobily :o))), že Ivanko :o))). Mile překvapil velký horský vůdce Datin a No_MIke a Janička s tetováním. Večer jsme zakončili suproš zprávou o opětovném spojení dvou lásek. Muže a ženy; otce a syna:o)) Kolega tady ví o čem je řeč. A protože jsme viděli tu radost v jeho očích, přeji jen jen to nejlepší (a už žádné polštářky se srdíčky u Davida - velký Brad Pitt - hihi :o)))). Nuže tedy vzhůru do života přátelé.

   

    

   

   

      

© by RAdo Skydancer 2002 - 2015. All Rights Reserved. Click for Use of Content from Skydancer´s Web Sites.