Články a free tvorba Skydancerův web Oblíbené kapely

Poesie a příběhy

Rok 2002

Rok 2003

Rok 2004

Rok 2005

Rok 2006

Rok 2007

Rok 2008

Rok 2009

Rok 2010 Rok 2011

Videotéka

Filmotéka

 Skydancerovy webové stránky - rok 2007

Dobové komentáře v původní podobě z roku 2007, fotografie, videa a vzpomínky na životy lidí z tohoto období. Autor měl ve své době osobitý smysl pro patetické vyjadřování, které však tehdy oslovovalo celou řadu lidí. Dodnes zůstává mnoho hezkých i nepříjemných vzpomínek. Všechno však má v Božím plánu na tomto světě svůj jedinečný smysl a ten se často ukazuje až mnohem později. 

Profil RAdo Skydancer na Facebooku

Kontakt : Skydancer@seznam.cz

Fotky se zobrazují po kliknutí na texty níže.

 

12/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Prosinec 2007. Pro mnohé lidi opět začátek bilancování a mohutného shonu po dárcích. Pro mne to byl naopak čas adventní, pokorný, dobrosrdečný a studijní. Předvánoční sváteční doba letos probouzela myšlenky na mnohé hrdiny z dob dávno minulých: Sv. Jiří drakobijce, Sv. Johanka z Arku, Sv. Benedikt atd. Na webu je množství fantasy dílek, která se při troše dobré vůle dají přeci jen interpretovat v křesťanském smyslu "boje" dobra se zlem apod. V této sváteční atmosféře (pro mnohé lidi také době šíleného shonu) zajisté přijde vhod trocha té pohádkové fantasie (mj. po kliknutí na tento text). Je někdy velmi zajímavé, jak jsou některé legendy inspirativní i pro tuto dnešní konzumní dobu. Věřit v něco ušlechtilého, nemyslet jen pořád na peníze a na hromadění majetku, snažit se jednat fér v rámci etických zásad a přitom mít čas se zastavit, přemýšlet. Při pohledu na zasněžené pláně a údolí se pak člověk zamýšlí nad během dějin a svého života. Pro materialisticky a atheisticky uvažujícího člověka musí být pak věci spojené se smrtí nesmírně kruté. Když tu najednou, vytržen ze svého "užívání si", řeší tento člověk otázku bytí a nebytí. Proto bych rád vzpomenul tragického odchodu našeho společného kamaráda LANGIho. Zahynul ve středu 19.12.2007 před půlnocí při autonehodě. LANGI patřil k lidem, kterým nebyl lhostejný osud jejich kamarádů. Když naší rodinu potkalo podobné neštěstí v roce 2004, dokázal, společně s dalšími přáteli, vytvářet ono vzájemné pouto pomoci v nouzi, kdy člověk cítí, že tomu člověku naproti vám u stolu nejde jen o sebe, řešení svých problémů, vlastní užívání si, nýbrž jde mu o Vaši duši, Vaše pocity. Pokud budete mít tedy v této vánoční době chviličku času, neváhejte prosím napsat nějaké hezké vzpomínky a výraz úcty rodičům LANGIHO. Pro věřícího člověka je naopak náš společný kamarád LANGI již vedle svého Stvořitele a zvesela shlíží na naše marné pachtění tady na Zemi. Přeji všem klidné, duchovní, vyrovnané vánoce a nádherný rok 2008. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer.

     

   

     

 

11/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Letos přišla zima přesně na Sv. Martina. Globální oteplování se nekonalo :o)). Vyrazil jsem tedy do krásné slezské krajiny a narazil jsem s přáteli na naprosto úžasnou fantasy scenérii - jako z knihy Pán Prstenů. S kamarádem Míťjou jsme se také rozhodli  ukázat Vám pár historických fotografií ze zasněžené Ostravy. Pokud mají pravdu média o hrozbě globálního oteplování, tak ve městech již vidíme sníh možná naposledy :o)) a trocha té historie nezaškodí :o). Přejeme všem krásné zážitky. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer.

 Pravá nefalšovaná rodinná atmosféra "made in USA" v předvečer svátku Všech svatých - Halloween. Náš US zpravodajec :o) největší z Mistrů E512 tento typický svátek komentoval slovy: "Amíci to všechno dělají pro svoje děti, které dnes v doprovodu rodičů budou chodit od domu k domu ve strašidelných kostýmech a převlecích. Tam, kde je nějaká výzdoba nebo jen svítí "vydlabaná dýně" u dveří, zaklepou, naoko Tě postraší, Ty k jejich veliké radosti uděláš vystrašeného nebo ještě lépe zakřičíš "Oh my God !!!", a je to. Děti dostanou za odměnu nějaký ten bonbónek, dospělí se pozdraví a prohodí pár slov, protože je to zároveň i příležitost poznat svoje sousedy. Trochu to připomíná českého Mikuláše, jenom ty na sračky ožralé čerty a anděly jsem tady nikde neviděl." Inu a fotografie na vás čekají přátelé po kliknutí na tento odkaz. Ať se daří :o)). Váš RAdo Skydancer.

 

10/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Díky spolupráci našeho skvělého kamaráda Míťi máme možnost shlédnout jedinečné fotografie z Německa. Společně se svým rozsáhlým příbuzenstvem podnikl tento velký milovník krásné architektury, dějin, techniky, umění a automobilů značky Peugeot rozsáhlou pouť např. do Berlína, Postupimi, Rujány, Sellinu aj. nádherných míst kudy šly významné dějinné okamžiky. Uvidíte třeba záběry postupimského zámku pruských králů, nádherný amfiteátr na Rujáně, Brandenburskou bránu, Říšský sněm, pozůstatky po spojeneckém bombardování, koncentrační tábor v Ravensbrücku, gigantické rekreační centrum NS na Rujáně, zbytky Berlínské zdi, přehlídku vojenských letadel, historické muzeum dopravních vozidel, Berlínskou ZOO a mnoho mnoho dalšího. Nuže vzhůru do prohlížení přátelé :o).  

 

 

 

 Největší z Mistrů E512 opět v akci! A tentokrát dobývá New York :o)). Mrkněte jak vypadá toto slavné město v současnosti. Pepíčkovi do Ameriky vřele pozdravy z rodné vlasti! Ať se daří :o))).  

 

9/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

WE LOVE ELVIS PRESLEY! - KING LIVE FOREVER! :O))

 S přicházejícím podzimem je čas zavzpomínat na báječné léto. Letošní podzim jako by začal přesně 1. září (astronomicky 23.9.). Společenstvo přátel se sešlo s našim velkým a slavným kamarádem Robinem Dobyvatelem von Wikinger mj. v Kostnici v Sedlci u Kutné Hory. Tento ctihodný muž je již mnoho let zkušeným cestovatelem. Od mládí se zajímá o romantické a strašidelné cesty, které se svou družinou Dobyvatelů pořádá po celé ČR. Jejich dobrodružné výpravy mají za cíl poznat co nejvíce krás naší báječné ČR. Vstupte proto společně s námi do úžasného světa říček, lesů, květin, potůčků, strašidel, lesních vil, zvířátek, ale také hledačů tajných pokladů z druhé světové války, německých partyzánů, který se Vám otevře po kliknutí na odkazy níže :o)). ČR skýtá naprosto neskutečné krásy a někdy nemusíte ani cestovat na druhou stranu světa. Stačí jen narazit na správnou partu lidí, kterým nejde jen o peníze, nýbrž chtějí spolu prožívat dobrodružství bez toho, aby někomu škodili. Nuže nezbývá než poděkovat Robinovi von Wikinger za spolupráci a popřát jeho Dobyvatelům mnoho úspěchů.

 Kostnice v Sedlci u Kutné Hory a Praha - Víra a umění z lidských kostí

 Po stopách německých předků a krále Šumavy

  Jeseníky a Karlova Studánka

 Poodří - místa, kudy šly krásné lásky a tajemní předci Wikingerovci

 

     

     

 Video z cesty našeho slavného cestovatele Robina Dobyvatele von Wikingera z Kostnice v Sedlci u Kutné Hory :o).

DOWNLOAD (pro správné přehrávání doporučujeme tento přehrávač s kodeky: http://www.videolan.org/vlc/)

 

8/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Naši zpravodajové měli možnost vstoupit na území krásné Sardinie do prostoru vojenské základny US Navy v La Maddaleně, která patří k výsostnému území Itálie. Tato základna vznikla v roce 1972 a byla používána mj. pro potřeby amerických ponorek s atomovými zbraněmi na palubě. Američané zde v současnosti však již mívají ponorkové loďstvo jen občas (ponorky zde operují v rámci "Submarine Squadron 22"). Ještě za administrativy Donalda Rumsfelda a po konzultacích s neustále se měnícími italskými vládami bylo dohodnuto postupné přesunutí základny "jinam". Zatímco Berlusconiho pravicové vlády nabízely Američanům možnost prohloubení spolupráce, levicová administrativa spíše chtěla americkou vojenskou účast v této oblasti ukončit. V minulých 4 letech se objevovaly studie o zdravotní závadnosti atomové základny, které byly stále znovu vyvracovány oficiálními americkými studiemi. V současnosti je stav takový: italská vláda respektuje přání levicových politických kruhů a oficiálně připravuje odstranění základny. Nicméně konečné datum, kdy se tak má stát, nikdo nechce určit. Všichni zřejmě čekají na opětovnou změnu vlády. Základna v La Maddaleně je samozřejmě příkladem pozitivního fungování americké přítomnosti v základnách, jejichž existenci umožní hostitelské země. Jen z lokality Sardinie získalo přímý hlavní pracovní poměr na základně 177 Italů a to již se ani není třeba zmiňovat o businessu, který tato základna přináší lokálním malým firmám. Samotné osazenstvo základny představuje 2600 vojáků, jejich rodin, zaměstnanců a spolupracujících civilistů. Američané se snaží pořádat různé sportovní, kulturní apod. akce, kterými utužují kvalitní vztahy s veřejností. Naši zpravodajové mohli natočit na základně krátké video, které máte možnost si prohlédnout po kliknutí na odkaz níže. Američané zajisté reprezentují podobný systém hodnot, jako má naše křesťanská civilizace a v tomto ohledu může být jejich působení také velkým přínosem, pokud vychází ze svobodného a dobrovolného pozvání lidu každé hostitelské země. (Možná je to i tip pro některá naše média, aby se dohodla na dokumentárním snímku o fungování a běžném životě některé US základny a tím přispěla k lepšímu pochopení dané problematiky). Vzhledem k tomu tedy rozhodně ANO základně přátelé :o))). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer.

          

     

 Video z cesty našich zpravodajců na US základnu v La Maddaleně ke stažení po kliknutí na tento odkaz.

DOWNLOAD (pro správné přehrávání doporučujeme tento přehrávač s kodeky: http://www.videolan.org/vlc/)

 

7/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Krásné letní fotografie ze země zaslíbené - USA - od našeho největšího ze všech mistrů - zpravodaje a kamaráda - E512 s celou rozsáhlou americkou rodinou :o)) si můžete prohlédnout po kliknutí na tento odkaz. Mohlo by se zdát, že báječné pláže jsou všude jinde než v Americe, ale opak je pravdou. Navštivte tedy také Vy společně s námi zemi svobody, které si všichni tolik vážíme a to na místech jako: Assatec Island, Brick Beach, Sandy Hook. America forever :o)))).

   

   

 

5-6/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 11. května 2007 Burghausen a 2. června 2007 Altötting v Horním Bavorsku. Díky spolupráci našich přátel, toho času v krásné německé spolkové zemi Bavorsko, se můžete podívat na průběh hned dvou významných místních oslav. Obě dvě výše zmíněné lokality se nacházejí zhruba 100 km východně od Mnichova. Místní úřady pořádají každý rok velké průvody, kde jednotliví občané, spolky, firmy, sdružení apod. mohou prezentovat svou sounáležitost s místem, kde žijí, svou účastí v pochodu městem. Mohou se také trochu předvést a udělat radost sobě i návštěvníkům města. Průvody s nezbytnou německou pochodovou hudbou jsou taktéž příjemnou turistickou atrakcí a každým rokem přitahují mnoho návštěvníků. Vedení města i s úředníky jede vždy v kočárech, které táhnou nádherně nastrojení koně a přitom rozhazují s úsměvy mezi lidi cukrovinky či drobné. Celý průvod pak směřuje na místo jarmarku nebo dalších kulturních doprovodných akcí. Samozřejmostí jsou pestrobarevné německé historické kostýmy (…že by inspirace pro Ostravu:o))). Katolické Bavorsko je nesporně nádherná země s mnoha krásnými památkami a vlídnými lidmi. Mnozí z nich jsou potomci bývalých občanů Československé republiky a tak někdy není problém se zde domluvit také česky. Chtěli bychom poděkovat celé rodině bratra Kralique i s jeho krásnou dcerou Markétkou a jeho úžasnou paní manželkou za autentickou fotoreportáž. Přejeme jim do Bavorska mnoho zdaru. Ať se daří :o). Grüß Gott !

 Můžete se také podívat na krátkou autentickou filmovou ukázku z oslav onoho památného 2. června 2007 - Altötting v Horním Bavorsku. Krásné německé kroje, bílé podkolenky :o)))), pochodová hudba a naprosto pohodoví lidé. Filmeček je ke stažení po kliknutí na tento odkaz. Hezkou zábavu přátelé. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)))).

 DOWNLOAD (pro správné přehrávání doporučujeme tento přehrávač s kodeky: http://www.videolan.org/vlc/)

   

   

   

   

   

 

 Fotografie plné efektů z filmu našeho slavného Klubu vojenské historie Koenigsberg II "Operation Fruehling 2007".

 Filmové zpracování jarních operací známého Klubu vojenské historie Koenigsberg II "Operation Fruehling 2007" je k dispozici jen a jen pro Vás ke stažení po kliknutí na tento odkaz. Hezkou zábavu přátelé. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)))).

 DOWNLOAD (pro správné přehrávání doporučujeme tento přehrávač s kodeky: http://www.videolan.org/vlc/)

   

   

   

   

   

   

 

4/2007 - fotografie a filmy se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Připravili jsme pro Vás s našim teamem SKY Production "celovečerní" film Irské dny 2007 (ke stažení po kliknutí na tento odkaz), který Vás provede velmi příjemnými vzpomínkami na Dny irské kultury v Karviné. Rád bych velmi rád poděkoval všem účinkujícím, našim krásným reportérkám a hlavně všem úžasným lidem, kteří nás opět naplno podpořili. Hezkou zábavu přátelé. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)))).

 DOWNLOAD (pro správné přehrávání doporučujeme tento přehrávač s kodeky: http://www.videolan.org/vlc/)

  

  

  

 

3/2007 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

Velmi rád bych upozornil všechny příznivce naprosto úžasných filmů na snímek, který jsme s přáteli opět znovuobjevili a jmenuje se "Bridge to Terabithia" (viz. info na www.imdb.com).  Ten film mne fakt chytil za srdce. Má hluboký psychologicko-mystický, křesťanský, podtext a přitom je to dílo s tak otevřeným a krásným pozitivním "bojem" za lidskost, lásku, štěstí, sny a přátelství, že to musíte vidět :o). Každý z nás někdy potřebuje ten svůj pověstný most, za kterým čeká štěstí. Skoro by se opět chtělo spolu s oním "aKunderovským" prohlásit : Jak nesnesitelná TĚŽKOST bytí. Tak hurá do DVD půjčoven :o))).

 31.3.2007 – Jsme se spolupodíleli na perfektním rockovém koncertě hned tří kapel najednou. Pod patronátem Rádia Hey! a webového portálu Studentské městečko.cz proběhla živá oslava narozenin "frontmana" kapely FARA-ON Aleše. Podařilo se také zapojit do celého projektu velmi positivně naladěné publikum. Kapely předvedly vynikající výkon a Vy si můžete vychutnat videozáznam z této dnes již nezapomenutelné události v zaplněném klubu Prostor, kde mj. koncertují takové hvězdy jako "Mňága a Žďorp" apod. :o))). Po kliknutí na tento odkaz se zobrazí fotografie z akce a o něco níže je ke stažení videozáznam. Hezkou zábavu přátelé. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)))).

 DOWNLOAD (pro správné přehrávání doporučujeme tento přehrávač s kodeky: http://www.videolan.org/vlc/)

 

 

 

 

 

   

 

 17.3.2007 – Dítě v Nouzi bylo hezky v ráži a Vy se můžete podívat na několik zajímavých snímků této hezké slečny. Ať se daří :o))). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)))).

  

 10.3.2007 – Dny irské kultury v Karviné. S naším teamem jsme byli pozváni našimi přáteli na první ročník Dnů irské kultury do Karviné. Prožili jsme velmi příjemný sobotní den. Karviňáci mají ještě stále ono pověstné nadšení pro věc, které již jaksi bohužel někteří přátelé „from Ostrava“ postrádají. Musím se přiznat: hodně jsme vzpomínali na rok 2005, kdy jsme s podobným nadšením, jako mají oni, rozjížděli Irský kulturní festival v Ostravě. Bylo to velmi zajímavé sledovat úvodní nervozitu hlavních tahounů karvinských irských dnů, nicméně velký úspěch celé akce překonal veškeré počáteční rozpaky. Velmi jsem oceňoval jakým způsobem dokáží spolupracovat všechny rozhodující organizační karvinské složky a to jak město s místními politickými stranami, tak podnikatelé a nadšená veřejnost. Zatímco v případě ostravského Irského kulturního festivalu je již situace příliš překombinovaná s množstvím protichůdných zájmů, tak Karviňáci táhli skvěle společně za jeden provaz. Inu a výsledkem bylo založení báječné tradice: Dnů irské kultury v Karviné. Pokud se podaří příští ročník rozvinout s obdobnou shodou a nadšením také v Polsku, Slovensku, pak nezbývá než obdivovat :o))). Poděkování náleží především lidem z našeho teamu „Dítěti v Nouzi a jeho veselé kamarádce :o)))“, dále Markuciovi a „haupt“ dokumentátorovi from FBI :o))). Speciální dík je zde nutno vyjádřiti pro oba pány generální ředitelé, kterými byli: jeho lordstvo pan „Mlok – karvinský Sean Connery“, nadporučík „Luki – Tequile zdar :o))“. Inu a to nejlepší na konec. Naše sympatie si získal naprosto pohodový pan poslanec Láďa i s celým svým fanklubem krásných slečen :o))). Ať se daří a vzhůru za dalšími projekty :o))). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)))).

 

  

  

  

                

    

   

   

   

2/2007 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Na základě obrovského zájmu fanoušků skupiny FARA-ON si můžete stáhnout asi hodinový záznam koncertu této dnes již legendární kapely :o))) 

 DOWNLOAD

 

1/2007 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 27.1.2007 - Měli jsme vynikající nápad a připravili koncert pro mladé lidi v zábavním centru U malé a velké housenky v Havířově. Skvělý koncert kapely FARA-ON, rozjásané davy a slavnostní odhalení nového portrétu pana Jindřicha Hovorky byly jen některé devizy toho projektu. Vzhůru za dalšími úspěchy přátelé :o))). 

 

 

 

 

 

 10.1.2007 - Proběhlo druhé kolo castingu a opět přinášíme několik zajímavých tváří. 

 

 

Nejnovější úvaha o politice, etice, současném tristním systému "Only Money" a názorech pana Buchanana ke stažení ve formátu PDF v sekci - Články a free tvorba

 

   

    

   

   

      

© by RAdo Skydancer 2002 - 2015. All Rights Reserved. Click for Use of Content from Skydancer´s Web Sites.