Články a free tvorba Skydancerův web Oblíbené kapely

Poesie a příběhy

Rok 2002

Rok 2003

Rok 2004

Rok 2005

Rok 2006

Rok 2007

Rok 2008

Rok 2009

Rok 2010 Rok 2011

Videotéka

Filmotéka

 Skydancerovy webové stránky - rok 2004

Dobové komentáře v původní podobě z roku 2004, fotografie a vzpomínky na životy jedné skupiny lidiček z tohoto období. Autor měl ve své době osobitý smysl pro velmi patetické vyjadřování, které však tehdy oslovovalo celou řadu lidí. Dodnes zůstává mnoho hezkých i nepříjemných vzpomínek. Všechno však má v Božím  plánu na tomto světě svůj jedinečný smysl a ten se často ukazuje až mnohem později.

Profil RAdo Skydancer na Facebooku

Kontakt : Skydancer@seznam.cz

Fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže.

Často se mne (2005) přátelé a známí ptali, kterou dívku jsem ve svém životě z těch všech krásných žen, které mne skoro celý život obklopovaly, nejvíc miloval a vážil si ji. Na tuto otázku mohu dnes bez váhání odpovědět, že to byla naše báječná Soňa :o). Prožili jsme společně mnoho hezkých zážitků. Dokázali se oba dva okouzlit. A ikdyž již nyní nejsme spolu a nepřízeň osudu nás rozdělila, přesto si na tuto osůbku uchovávám stále mnoho krásných vzpomínek. Možná jednou za několik let se opět potkáme :o). Jsem zvědav, jaké takové setkání bude. Po těch letech :o). A protože jsou tyhle stránky takovou malou kronikou již skoro více než 3 roky, rád bych zde jako hezkou vzpomínku uvedl několik dosud většinou nepublikovaných fotografií. Tak ať se daří a mnoho zdaru přeje RAdo Skydancer :o)))).

12/2004

 31.12.2004 silvestrovský srazík. Tak jako minulý rok byl i tento silvestr prostě úžasný. Postarali se o to všichni naši známí a přátelé. My jsme asi nejvíce obdivovali Berušku (fakt to není holka silikonka:o))) a její kamarádky - úžasné blondýnky, které opravdu vydrží neskutečné věci. A to s jednou z nich dokonce vyhrál Sky i nějakou tu malou taneční soutěž :o)). Prostě oslnily všechny naše známé. Joooo ty obchodní akademie a gymnázia :o))). Jaké poklady skrývají. Kolik pomíjivé krásy a vzrušení. Kolik obdivu a životních šancí :o)))). A co teprve ty černovlásky ? Tentokrát jsem byl fakt v šoku a jen obdivoval tu nespoutanou divokost a krásu. Pokud se říká: Ostrava je město, kde před 70. lety nebylo nic kromě kouře, bolesti a tvrdé práce, tak nyní vidíme, že je městem nejnádhernějších slečen v Evropě :o)). Konečně jsme našli to, v čem jsme nejlepší :o))). To byl Silvestr 2004. Jak se bude vyvíjet náš další osud ? Uvidíme se ještě někdy s lidmi, kteří byli s námi v Chobotnici v onu kouzelnou noc na přelomu let 2004 - 2005 ? Co nás všechny čeká ? Bude to dobré nebo špatné ? Posune nás to dále nebo vrátí zpět ? A co láska a poznání ? Jak to všechno dopadne ? Každopádně přeji všem lidem, ať již jsou kdokoliv, hodně Božího požehnání v novém roce 2005. Držím palce - Váš RAdo Skydancer   

 

 30.12.2004 - pro mne osobně poměrně smutné setkání s mnoha přáteli a známými v Koruně. Nicméně pro některé z nás to muselo být asi velmi vzrušující setkání, jak je vidět z několikati fotografií. Osobně velmi děkuji za pozvání Ráďovi a všem ostatním, díky kterým jsme mohli strávit příjemný večer. V tento předsilvestrovský den si člověk znovu uvědomil reminiscence na minulé události a podivný vývoj osudu v roce 2004, který tento rok přinesl. Lidé bez naděje v tomhle světě, bez radosti a opravdovosti, harmonie, lásky, tolik empatičtí a přitom tak sami. Ve snaze sáhnout po tom pomyslném štěstí, zabezpečeni základními a dokonce nadstandardními materiálními záležitostmi - utápějí se v sexu, svobodě, penězích, drogách, virtuálních požitcích a moci. Je to však řešení ? Opravdové trvalé řešení ? Chceme vůbec něco jiného ? Co když už nic lepšího není ?

 

 25.-29.12.2004 - Vánoční setkávání v Bernie´s a Chobotnici - ať žije naše Ivanka a její kamarádky :o))

 

 24.12.2004 - Půlnoční mše na Karpatské s Českou Televizí - studio Ostrava a našim Otcem zakladatelem, Rodíkem a jeho přítelkyní, Arturem a dalšími tekutými kapříky. Bylo suproš :o)). Hlavně ty diskuze o životě a o ženách do 05:00 ráno :o))). Šťastné a veselé :o)).

 

 23.12.2004 - Proslavený předvánoční srazík v Chobotnici. Chtěl bych velice poděkovat všem suproš lidičkám, kteří s námi oslavili vánoce a obdrželi od Skye zlatou cihličku pro štěstí :o). Byli jste skvělí. Já osobně děkuji za hezký večer naší úžasné blondýnce "snowboarďačcce" Ivance :o)). Díky za všechny dárečky a velmi povedené cukroví. Šťastné a veselé přátelé :o)).

 

 18.12.2004 jeden z nejlepších Megasrazů a to díky aktivitě našich organizátorů A.D.A.G.I.O., Kevin:999, Buckel. Povedla se skvělá akce.Dokázali jste, že to umíte. Pokud může Sky hovořit za sebe - byl nadmíru spokojen jak s průběhem, tak s organizací a atmosférou. Hudba, jídlo, slečny, pití, kamarádi, známí. Všechno tentokráte klaplo na výbornou. Jen maličkost chyběla - šatna :o)). Jinak super akce a těším se na další podobné organizační úspěchy. Spousta nových lidí si zvyká na báječnou atmosféru těchto srazů a společných setkávání. Suprooooooš. Třeba se zrodí spousta nových lásek a přátelství a vytvoří se nové báječné vztahy. Hlavně to dělejte podle svého srdce a bude všechno v pohodě. Za nějakou dobu budete vzpomínat na krásné chvíle tak, jako třeba já vzpomínám na roky 2002 - 2004 a naše srazíky v Davu, Chobotnici, Sky Klubu - čemuž jsem taky věnoval tyhle stránky, které jsou taky takovou malou kronikou (a vzpomínkami na krásné i bolestivé chvíle např. s minulými láskami v mém životě a životech dalších lidí, kteří prošli X-chatem). Držím palce nejen za sebe, ale za celý tým Radia Orion a přeji všem mnoho zdaru, veselé a šťastné vánoce a mnoho Božího požehnání v nadcházejícím roce 2005. Váš RAdo Skydancer :o))

 

Odkaz na Megáč 18.12.2004 přímo od organizátorů akce: odkaz již nebyl funkční a byl odstraněn.

 

 17.12.2004 Sky Bernie´s Party - první krůčky k obnovení starých předmegáčovských přátelství :o)

 

 Sky Bernie´s party 14.12.2004 - Vánoční setkání s Jasonem Fitzgeraldem, Garym z USA a dalšími přáteli

 

 13.12.2004 jmeninová Párty od naší Malé Vilečky na počest svátku všech Lucinek v Targetu. Myslím: tahle setkání s Vilečkou mají již svou dlouhodobou tradici a každý rok se zde potkávají noví zajímaví lidé a rodí se přátelství a lásky. Obdobně to začalo minulý rok a možná se jedno báječné přátelství zrodilo i zde :o))) Chtěl bych tímto poděkovat Vilečce za pozvání a nezbývá než obdivovat: kolik má kolem fajn lidí. A hlavně zdravíme naší krásnou blondýnku "snowboarďačku" Ivanku :o)). Ta vánočně osvětlená Ostravská radnice byla tak krásně romantická :o)))

 

 Koncert Celtic Cross v Bernie´s 11.12.2004. Mé největší díky patří tentokráte třem lidem. Za prvé Rodíkovi. Rodík přivedl na tuto báječnou akci své kamarády a my měli tu čest poznat opravdu přátelské a upřímné pohodové lidi, mezi nimiž vynikala nad míru krásná keltská druidka Míša se sklonem k irskému tanci a parapsychologii a její mamka. Za druhé: našemu Otci zakladateli. Ten přivedl na koncert nádhernou blondýnku inženýrku Janičku, ze které se vyklubala velmi zajímavá dáma a zkušená obchodnice :o)) Za třetí děkuji všem, kteří s námi prožili nádherný večer. Bylo to prostě SUPROOOOOOOOOOŠ :O)))  

 

  Sky Bernie´s Party 10.12.2004. Chtěl bych touto cestou poděkovat velkému a našemu tolik obdivovanému příteli Crocodille ze středního východu za pozvání na tak báječnou akci - oslavu jeho narozenin. FLINTSTONE'S PUB byl kompletně zaplněn známými a přáteli této velké osobnosti našeho města. Úžasná atmosféra, nádherné slečny z obchodky a k tomu suproš nálada. Přišel mezi nás i pan majitel klubu Bernie´s pan Jason Fitzgerald. Z nejbližších přátel již zde byla Natalie1, náš král Ada King a Myshiczka. Mne osobně velmi zaujala naše fotografka Zuzanka :o)).Posléze jsme pokračovali v cestě do naší staré dobré Chobotnice. Krásný den přátelé :o)) Váš Rado Skydancer  

 

  9.prosince 2004 proběhl v ostravském Klubu Boomerang  koncert tolik populárního "Iné Kafe" v rámci jejich turné. My s mým nejlepším kamarádem Bubíčkem jsme se vydali otestovat situaci asi kolem 18:00 hod. Nicméně hned na samém začátku nám uvaděči sdělili, že lístky se budou prodávat až v 19:00 hod. Dorazili jsme tedy před Boomerang v uvedenou hodinu a vmísili se do obrovského davu fanoušků. Kafáči přijeli stařičkým vozítkem s přívěsem. Fandové a fanynky, kteří postupně zablokovali průjezd Stodolní, se mačkali hlava nehlava před vchodem do klubu.V inkriminovanou hodinu se samozřejmě nic nedělo. Nespokojenost davu narůstala :o). Přibližně v 19:15 hod. se malinko pootevřely dveře klubu a my byli rozvášněnými lidmi vtlačeni dovnitř. Kdo si zažil davové šílenství, tak ví, jaký to může být euforický pocit. Obklopeni krásnými mladými fanynkami a v těsném kontaktu s jejich těly jsme vpluli do klubu. Jaké však bylo naše překvapení, když nám pořadatelé s veselou tváří sdělili, že měli připraveno jen 20 lístků a ty již vyprodali. Všechny ostatní lístky zmizely již dávno v předprodejích :o)). Situace se začala komplikovat a nyní šlo o život. Pořadatelé nás nechtěli pustit dále do klubu, ale my nemohli ani zpět. Naše polštářkové fanynky zmizely ke klubovému baru a naopak se nyní na nás začali tlačit drsní chlapi v kožených bundách. Fanoušci před klubem netušili krizovou novinu a popoháněli dav dále do nitra klubu. Rozhodli jsme se pro zoufalou operaci. S výkřiky: ,,Uvolněte cestu - ochranka Iné Kafe!!!", jsme si lokty prorazili cestu ven z Boomerangu. Za našimi zády dav pokračoval v útoku na klub. Vypadalo to na zkažený večer. Šli jsme smutně s Bubíčkem cestou zpět k Bernie´s a míjeli další a další převážně teenagery rázující do Boomerangu v domnění, že seženou lístky. Zašli jsme k našemu Jasonovi, majiteli klubu Bernie´s a zvažovali co dále. Odbila dvacátá hodina večerní a Bubíček přišel se spásnou myšlenkou: ,,Zkusíme to znova - pořadatele ukecáme; jsme přece v Česku ne". Posilněni čajem a s novou nadějí, že narazíme na zlatého českého človíčka, vyrážíme opět k Boomerangu. Koncert je v plném proudu a klub praská ve švech. Přicházíme k pořadateli a ptáme se znovu na lístky. Ten nás chce odbýt. Svazek bankovek jej nakonec přesvědčí a my se konečně dostáváme na náš koncert. Suproš. Hurá. Tak konečně jsme tu. Panuje báječná atmosféra. Báječná písnička střídá písničku. Potkáváme přátele. Zpíváme a tancujeme společně s ostatními. Po několika hodinách vše zakončuje ,,Záverečná". Setkáváme se s hudebníky na baru. Byl to opravdu suproš zážitek a kluci byli báječní. Ne nadarmo vyhrávají hitparády po celém Slovensku. Těšíme se tedy opět na další setkání, ale tentokrát kupujeme lístky s předstihem :o).  

 

 Scarabeus party 04.12.2004 v hotelu Imperiál. Měli jsme společně s našimi známými tu čest: zavítat na proslavenou Scarabeus party. Díky pozvání šéfredaktora časopisu Scarabeus - Jakuba Vantucha - jsme se setkali s mnoha zajímavými lidmi, včetně otců zakladatelů časopisu. Především se podařilo navázat opět kontakty se slavným profesorem Smolákem, který nás za studentských let velmi inspiroval spolu s prof. Měrkou. Party byla opravdu suprovní záležitostí ve stylu našich proslavených vánočních srazíků z Xchatu. Naše VIP section zažívala neskutečně zajímavé chvíle :o)). Chtěl bych především poděkovat Jakubovi a jeho spolupracovníkům za pozvání a hlavně vyslovit neskonalou vděčnost naší krásné Lucince a Honzíkovi. Jste suproš přátelé :o))). Pro mne osobně to bylo taktéž velmi milé setkání s krásnou blondýnečkou Soňou, která je den ode dne více krásnější a vzrušující dívkou. Její krásu mohly obdivovat všechny přítomné celebrity :o))) Přejme jí hodně úspěchů, lásky a štěstí :o). Párty se následně přesunula do Colorada, kde jsme to neskutečně rozjeli na parketu :o))) Sky ještě zaskočil na chviličku k Bernie´s, aby povykládal a odprovodil přítomný personál na zastávku :o))). V tramvaji nás pak čekalo další milé překvapení v podobě Davida, Věrky a dalších známých. Byl to prostě jeden z večerů, které se opravdu povedly a máme všichni báječné vzpomínky. A to již ani nehovořím, že se připravuje vánoční srazík a koncert 11.12.2004 v Bernie´s. Bude zase suprooooš večer :o)). Báječnou neděli přeje všem Rado Skydancer.

 

 Sky Bernie´sParty 03.12.2004. Tento den a večer byl něčím kouzelný a zvláštní. Byli jsme se podívat ve Frýdlantě nad Ostravicí a odpoledne pak na setkání staré gardy z OKD na svátek Sv. Barborky. Jako každý rok to byla moc super akce a sešlo se spousta zajímavých lidí, včetně pana Koláčka, pana Fojtíka a mnoha dalších vedoucích celebrit OKD. Večer jsem pak cestoval na setkání s jednou fajn kamarádkou a najednou jsem ji zahlédl v rozhovoru s holku, kterou stále miluji, ikdyž ona se ke mně již nechová ani hezky, ani jako kamarádka, ba ani s úctou a respektem jako k člověku. Neviděl jsem ji již přes 2 měsíce. Musím uznat: moc ji to slušelo a musel jsem ji obdivovat a přát moc štěstí a lásky v novém vztahu a novém krásném zamilování, které má. Sice mi to jako každému chlapovi trhá srdíčko, když víte, že vaše láska je již s někým jiným, ale vy máte krásné vzpomínky. Ty Vám nikdo nevezme. Milujete tolik: přejete vaší lásce mnoho štěstí a lásky, ikdyž vy jste stále sami a trápíte se. Nevím, proč nemůže být taky Sky někdy šťastný, ale vím jistě, že i na něj štěstíčko čeká. Teď však je zase sám - bude to ale ještě trvat. Život a jeho hranice - radost a láska, přátelství a nepřátelství - jak tenké to předěly života - jak bolestivá doba.- - - - - - -Konečně jsme po dlouhé době potkali také Blonďatou zelenoočku - Simonku, která přijela za námi se svým přítelem až z dalekého Frýdlantu do Bernie´s. Já mohu jen poděkovat za její přítomnost, stejně tak jako každému z našich báječných kamarádů a především Lucce a Jakubovi, Berušce. Váš Rado Skydancer.

 

11/2004

 Sky Party 26.11.2004. Byl to velmi zajímavý den a noc. Byl úplněk - pátek. Když začínal večer a já se vracel domů, viděl jsem na západní straně oblohy u nás nad zámkem obrovské krvavé slunce. Jeho paprsky se jako plameny plazily po obzoru. A pak jsem ve stejný okamžik spatřil na východní straně neskutečně velký a krásný měsíc v úpl'ňku. Říká se, že právě v těchto chvílích se tvoří dějiny. Jsou to paradoxy. Na jedné straně ještě krásný západ slunce. Bílý den. Na druhé straně již nádherný měsíc, vznášející se nad východním obzorem jako obrovský létající talíř.V těchto chvílích, pokud jste alespoň trochu romantické duše, do vás vstupuje podivná síla a energie. Začínají se dít neskutečné věci :o)))))). Ten večer jsem hodně uvažoval o životě a o významu přátelství, lásky, práce a úspěchu v životě. Jsem člověk, který staví vždy lásku na první místo. Chápu lidi, kterým je práce nebo škola přednější než láska, ale já takový být neumím. Život přináší hromadu problémů a těžkých chvil a právě pokud člověk nalezne svou životní lásku, má se v životě o koho opřít. Když se bouře přežene, může zase on pomoci svému partnerovi. Těší se, až budou spolu, chtějí se milovat, být spolu šťastní a trávit svůj čas spolu tak, aby každý měl dostatek prostoru na svou práci, zájmy a koníčky. Mám dojem, jakoby to pro mladé lidi nebylo důležité - tenhle pocit a hlavně realita. Mají za sebou rodiče, kteří je drží v ochranné kleci, dávají jim všechno co potřebují a oni se nemusejí starat sami o sebe a tedy nevědí, co to znamená opravdová bolest, starosti, láska, pomoc, partnerství a z toho plynoucí svoboda a zodpovědnost. Těžko to pak vysvětlit. Mladý člověk již ani nikoho takového nepotřebuje - jen si užít, pomilovat, něco neupřímně navykládat, vydělat prachy a frrr zase k jinému partnerovi - hlavně aby nebyla nuda :o))))). Podle čeho tedy pozná člověk, že našel tu pravou lásku. Upřímného člověka, který jej miluje a váží si jej. Člověka, který nemá rád jen sám sebe a svou kariéru, nestydí se za svého partnera před svými přáteli a rodiči. Miluje, je upřímný, hraje fér a chce být s milovanou osobou. Když již si myslíte, že takovou osobu máte a přesto se takového člověka neustále ptáte na jeho pocity - abyste hráli fér a odpovědí jsou vám jasné věty: miluji Tě a pak přijde znenadání obrat - pak se člověk ptá: byla to opravdová láska? Říkali si, jak je jim dobře, milovali se, psali si, byli spolu. Najednou jsou naprosto cizí lidé, co si nerozumí. Úplně se odcizili. Hrají na sebe neupřímné hry a z velké lásky zbyly jen oči pro pláč - zlomená srdíčka a stoh krásných, báječných, leč bolestivých vzpomínek.Místo toho, aby se láska vrátila, protože se dále jistým podivným způsobem milují, zvítězila  pýcha - větší než jejich láska. Pak přichází nenávist, pohrdání, zlost, apatie. Láska se mění v nepřátelství. Pro člověka, který je teď najednou nucen žít v neskutečném osamění, bez lásky, v kterou věřil, jenž miluje i přes všechny nesnáze a nedorozumění - (tolerance sama že...) jsou to hrozná muka. Zažil si to již asi každý z nás. Všichni tři Ráďové a Rostíkové a snad každý člověk na této planetě. Význam toho: být spolu, milovat se, mít rád, vyznívá v bolesti a zoufalství již jen jako epitaf: užij si, měj sex s co nejvíce partnery, vybuduj kariéru, vydělej velké prachy, bav se, vezmi a odhoď. Doufám: existuje na světě dívka, která dokáže být upřímná a milovat, opravdu milovat. Takovou ženu hledá v skrytu duše každý muž. Všichni ti Rostíčkové, Ráďové, Honzíčkové, Vlkouškové a další. Mysleli jsme: našli jsme. Tak vzhůru do života přátelé :o))))))))))))

 

Všem krásným minulým láskám mým 

Autor: Skydancer

  2002 - 2004  by Skydancer 

Kdo Tě zná, ten rád Tě vidí,
Kdo Tě vidí, ten chce s Tebou být,
Kdo Tě slyší, pro toho všechna hudba světa hasne,
Kdo má Tě rád, je ten nejšťastnější na světě,
Kdo však do cesty Ti přijde, ten zas rychle uteče,
Kdo kdy viděl krásy světa, vždycky přes to k Tobě navrátí se,
Kdo se topil ve Tvé vůni, hmm ... ten ztracen jest a omámen, 
Kdo pak hladil Tvé něžné skráně - již nikdy nezapomene,
Kdo pak zažil sílu zklamání hmm ... ten bolest nosí v srdci převelikou,
Kdo Tě poznal, jaká doopravdy jsi - ó lásko - a přesto milovat Tě nepřestane,
Kdo všechno vydržel, trpěl, a přesto miluje Tě dál,
Ten, jenž dále světem s radostí, nadějí a láskou chodí,
Ten, který štěstí Tobě a všem lidem přeje a již bez Tebe jest,
Jen ten nakonec šťasten bude, .......však život jde dál.

Přec nejlepší jsi Ty lásko moje, kdo to neví, nezná nic,
na toho vemte hůl a bič, však teď již je všechno pryč :o)))))))

 

PRAVÁ LÁSKA NEMÙŽE BÝTI URAŽENA

Jaroslav Vrchlický

Pravá láska nemůže býti uražena,
urážkou se zjistí víc jen její cena,
každou křivdou víc je znovu očištěna.
Pravá láska kdyby urazit se dala,
pak by byla láska věru tuze malá,
kdyby lehce na první se útok vzdala.

Velká láska jest jak velká poezie,
houbou jesti, která všecko v sebe vpije,
všecko přehlédne a všecko opět smyje . . .

volně podle I. Ep. S. Pavla Korints. kap. 13

....A přestože bych vynaložil na tento svět všechny své peníze a energii,

a bych vydal tělo své k spálení,

a lásky bych neměl,

nic nemám a všechno marnost.

Láska trpělivá jest, dobrotivá, nezávidí, není všetečná, není pyšná, neobmýšlí zlého, neraduje se z nepravostí, všechno snáší, všemu věří, má velké naděje, na všechno trpělivě čeká, a miluje z celého srdce, to jest láska pravá, smysl všeho.

 

  Sky Party 20.11.2004. Přijela naše velká sestra Raada z Brna a s ní i Langi a Beruška, která roztáhla pro všechny tři Rádi své krovky :o))). Ráďa sehnal a obdaroval bratříčka Skáje neskutečně báječným CD - filmovým záznamem koncertu The Lord of The Dance - http://www.lordofthedance.com, mistrovským dílem choreografie a hudby, které Vás vynese někam do nebes. Hudba života, energie, veselí, ale i meditace, lásky a lidí s dobrým srdcem, která se hraje v Bernie´s.  Přišla za námi po neskutečně dlouhé době Hanička Sannie a její kámoška. Velmi milé setkání :o). Ale hlavně přátelé - nesmírně suprovní věc - napadl první sníh a to v obrovských kvantech. Vzpomínali jsme na minulé zimy 2002 - 2004 a na všechny věci, které se staly od doby, kdy jsme chodili do Davo a za naší královnou JADO. Kolik vzpomínek, lásek a zklamání a radosti, kolik přátelství a společných zážitků. Kdepak jsou ti lidé dneska, jak se vyvíjely jejich životní osoudy. Tyhle otázky mne napadaly při té krásné zimní noci, kterou jsme sledovali za okny Bernie´s a pak při záchranné operaci otce jednoho malého dítěte ráno v neděli v 05:00. Chtěl bych v této souvislosti nesmírně ocenit ochotu DJ Krocana a Davida, kteří neodmítli společně se Skájem pomoci naprosto neznámému člověku a nenechali jej v té zimě zmrznout. Noo a jak uvidíte - Sky se asi trochu přeorientovává na černovlásky hihi - nene :o)) Blondies FOREVER :O). A hlavně neskutečnš pozitivní zpráva byla: Otec zakladatel si našel velmi krásnou partnerku, se kterou vyhráli všechny soutěže v Chobotnici a vypadá to na začátek báječného vztahu - a budou SYNOVÉ ZAKLADATELÉ :O))) Byl bych moc rád, abychom vytvořili opět to suproš společenství lidí a zažili mnoho fajn chvil. P.S.: pište BUBUŠKOVI - ať má radost :o)))).  

 

Sky Party 19.11.2004. Mile překvapila Kate.007 a její super manžel Židle, náš Čertík, No_MIke, který zachraňoval situaci :o)) za čož mu děkujeme a v neposlední řadě Lucka 1 + 2 + 3, Markéta, a krásné blondýnečky :o)). Jako bonbónek uvádíme fotečky, že se na nás přišel podívat a pořádně, ale fakt divoce zatančit pan Mgr. Vaněk z ODS :o)) Jedéém. Zdravíme tímto Rostíka a Davida :o))

 

13.11-16.11.2004 vzpomínkové fotografie na fajn přátele a hlavně "Otce Manola" - tedy to je ta postava z filmu :o))).Myslím, že to bylo moc hezké období.- a opět jsme poznali nové fajn lidi: Vůdce opozice za ODS na Magistrátě města Ostravy, anglickou rodinu, která s námi oslavila Mexický svátek v Bernie´s, super človíčka z Šalamouny, Extra blondýnečku - kámošku od Jany, černé kamarády z Keni a Somálska, zavzpomínali jsme na srazíky ve Studni. Prostě hezké období s fajn lidmi.Vše nejlepší do dalších dní přátele :o).

 

13.11.2004 Volibol ve Výškovicích - super nápad našeho velkého Vůdce Marka z CDU von Helmuth Kohl :o) Děkujéééém.

 

Náš největší z mistrů - Pepíček E512 nám laskavě udělil opět autorská práva publikovat novou sérii snímků z již legendárního koncertu kapely Citron v New Yorku. Díky Pepíčku. Jedééééém.

 

6.11.2004 opět jedna z nejúžasnějších akcí tohoto roku - koncert kapely Celtic Cross v Bernie´s u našeho Jasona. Přišlo s námi postupně přes 25 super lidí (celkem odhad asi kolem 120 lidí v Bernie´s) a to hlavně díky aktivitě naší báječné Perličky, které bych chtěl tímto velmi poděkovat za nesporný organizační talent. Ta přeplněná zastávka samými super muži a krásnými ženami, mávajícími na nás na úvod, byla opravdu k nezapomenutí :o)). A určitě nezapomeneme na ten dvojstup, hihi, jak jsme se sami seřadili a pod vedením našeho Skye vyrazili do Bernie´s a jedééééém :o))). Vyhrávali jsme lososy, zpívali super Irské písničky, tanečníci tančili, blondýnečka harmonikářka vyhrávala a my tleskali a zpívali. Sky zazpíval s Jasonem písničku od The Dubliners: Bugger off a nejslavnější refrén od skupiny The Dubliners: Irish Rover a hlavně, jak by řekla naše Summer - BYL TO TLESKACÍ VEČER :O)). Bratr Rodík otestoval svůj nový fotoaparát na krásných blondýnkách, Vlkoušek předvedl super růžičku, která se objevovala náhle všude a pokračovali jsme až k vytvoření našeho kolegy s čepicí Jameson:o)) Ke konci přišly špičky ostravské ODS a popřáli jsme jim k volebnímu úspěchu. Těšíme se na další super akce a děkujem :o)): Celtic Cross,  Jasonovi, Perličce a jejím kamarádům a kamarádkám, Rodíkovi a jeho partě a všem dalším suproš lidičkám. A jedééééééééééééém. AA ta blondýnka Lucka má fakt amulet :o)), že Perličko :o))

 

4.-5.11.2004 jsme se byli podívat na Charitní centrum pro mladé na Dubině a zjistili jsme společně s šéfredaktorem časopisu Scarabeus Jakubem, jeho kolegou a Luckou, že jsou zde super lidi, báječný ředitel a hlavně mladí lidé, kteří zda mají většinu věcí a kroužků k dispozici zdarma, což třeba klasické domy kultury neposkytují. Rozhodli jsme se také přiložit ruku k dílu a něco užitečného pro tyto mladé lidi podniknout - fotky přinášíme dále. 5.11.2004 proběhla komorní SkyBernie´s party, které vévodila naše Lucinka v modré velmi zajímavé kreaci a hlavně Honzík s pěnou na hlavě :o)) - jsou zde i vzpomínkové fotografie na moc hezká místečka, jako je zákoutí pana Kebíska a další super vzpomínkové místečko na Skájinku :o))). No ten večer jsme byli s BUBUškem přepadeni na zastávce Stodolní a bylo i zranění a krev. Lucinka zažila jak vypadá opravdová vražda - no zajímavý večer. Děkujeme Artíkovi, Lucince, Vlkouškovi a jeho stále krásnější přítelkyni, Jasonovi, Honzíkovi, který se vrátil právě z Prahy, Adamovi a jeho německému kamarádovi, MIstrům DJ´s z Chobotnice, Dankovi, Bubuškovi, Wincentce, Berušce, Seretce, krásné příbuzné od Vlkouška :O)),  Koketce a hlavnímu distributorovi Jameson Whiskey pro střední Evropu, se kterým jsme super povykládali. 

 

30.10.2004 proběhl v New Yorku koncert legendární kapely Citron v Bohemia Hall. Citroni přijeli do USA speciálně na počest nehasnoucí hvězdy našich regionálních rádiíí - Pepíčka E-512, který slavil v Americe své narozeniny. Zaplněná hala praskala ve švech a koncert měl neskutečnou atmosféru. Díky laskavému svolení E - 512 přinášíme několik fotografií z této super akce.

 

10/2004

 30.10.2004 jsme se setkali nejen s volebními lídry ODS, od kterých jsme dostali koláčky, balónky plněné héliem, porcelánové sloníky pro štěstí a hlavně kopec dobré nálady, ale také s Mgr. Vaňkem na Slezsko - Ostravském hradě. Především jsme prožili nezapomenutelné odpoledne ve společnosti skupiny Celtic Cross a naší Lucinky, Honzíka, Rodíka a jeho patnácti kamarádů :o)). Zažili jsme úžasný ohňostroj - jako by již byl nový rok 2005 :o)). Večer jsme zakotvili v Bernie´s a narozeniny od Upírky - Manolíkovy přítelkyně - jsme oslavili v Chobotnici. A nekonec to nejlepší -  Bubíčekkk náš zlatý byl opět uloven :o)). Hezký nový týden přeje všem přátelům Rado Skydancer :o).

 

29.10.2004 - jsme oslavili Chasterkovy narozeniny :o)). Vše nejlepší Honzo :o). Proběhla super SkyBernies party v Bernie´s za účasti krajského hejtmana pana Ing. Evžena Tošenovského a jeho rodiny. Nechyběl náš big BOSS Jason Fitzgerald a jeho neskutečné irské charizma :o).  Potkali jsme také nové krásné dámy Andy a Ingrid, které nám dělaly společnost i se svými nejbližšími. Děkujeme všem, kteří a dobře se bavili v Bernie´s a nebo posléze v Chobotnici :o). RAAda to zase suproš rozjel :o). Díky: Chaster, NO_Mike, BUBU, Raada, Fjendulečka Blondýnečka, Datin - Velký Horský vůdce, Andy, Ingrid, otěcko od Andy a jeho přítelkyně, Artík, Dj. Street a jeho přítelkyně a dětátka v košíku - již mají dvě , Honzíček22, Rikita, Sestřičky blondýnečky 3 :o)), Nepálec, Balrog, Madmííííííííí a jeho super přítelkyně, pro kterou již chystáme svatební dar nové BMW a výlet do Irska, naše suproš Seretka, Berušinka blondýnečka s přítelem a našim tuli tuli tulítkem :o)), Lasenka, Krocan a Matka Rodůů :o))) a Hanatje - Hanička blondýnka s přítelem fíííííí :o))) ,:o))

 

28.10.2004 - Založení hudební skupiny Rodíkovci, že Maro :o). Byl to nádherný slunečný den plný hudby a výletů. Uvidíte jak to vypadá u Skye doma, naše hnědohříváky, zvířata a nádhernou krajinu v Polance. Lucka se nám taky předvedla ve své nové módní kreaci s přilbou :o). Chtěl jsem poděkovat všem suproš kamarádům, se kterými jsme prožili nádherný podzimní den a krásné zážitky díky jedééééémm :o)). Váš Rado Skydancer

 

 Tenis a čajovna 24.10. - 26.10.2004 Lucka a Miloš - Rodík a Artur

 

23.10.2004 narozeninová oslava od bratra Krocana v Chobotnici :o)) A Bubíček byl konečně uloven :o)))) Mrkejte koukejte a příště příjďte taky :o)) třeba za naší Petřičkou a jejími kamarádkami, které nás loví a loví :o)))  :o))

 

22.10.2004 - Další srazík u Bernie´s - Tentokrát pod barvami Evropské Unie :o)) Nová úžasná blondýnka v Bernie´s - Singapůrští přátelé - a všichni majitelé Bernie´s :o))). Největší díky bych chtěl vzdát NO_Mikeovi - našemu Miloši se šťastnou chocholkou, kterou když si někdo pohladí :o)) tak se mu splní šťastné přání :o)). Šéfredaktor časopisu Scarabeus - Jakub a mnoho dalších zajímavých událostí (Artík se nám oženil, srazíky v čajovně a další :o)) Ať žijí naše srazíky v Bernie´s, kam jste nejen každý pátek srdečně zváni .o).

 

15.10.2004 a super setkání v Bernie´s - bývalý Černý pavouk u našeho Jasona Fitzgeralda. Tradiční setkání ZNÁMÝCH V PÁTKY KOLEM 21:00hod. v pohodové irské hospůdce, rozhovory v angličtině s majitelem Bernie´s, skvělí lidé, krásné ženy a jedinečné irské písničky. AAA naše CZECH SECTION IN IRISH PUB :O))). Děkujeme všem, kteří přišli posedět, zavzpomínat a být v pohodě. Děkujeme: No_Mike, Rodík, Luciášek, Artík, Balrog, BUBU, Paja, Fjendulka, Seretka, Rikita, Martina a její kamarád, Soptík, Danek, přítelkyně od bratra Vlkouška, Honzíček_22, a mnoho dalších nových tváří :o))) Jak lidé postupně odcházejí mimo Ostravu, vzpomínají na přátelství, na hezké chvíle a Bernie´s je právě tímto proslulý, že se zde vždy ze všech koutů tohodle světa sejdeme. Jako Irové, kteří odcházeli ze své země za prací, za novou nadějí, za láskou a pak se vždy vraceli na místa, kde se cítili dobře, ať již byli kdekoliv. A takovým místem je Bernie´s.

 

A přišlo další úterý 12.10.2004 tohoto roku. Prožili jsme báječný den plný Squashe v NH Trans a pak přišlo především pozvání na příjemný koncert v klubu Boomerang. Sešla se zde hezká řádka známých, včetně No_Mike a jeho bratra a sestřičky, Datina a jeho dvou přátel, Skye, Artika a dalších hezkých kočiček a kocourků :o))). Koncert byl významný v tom, že bratr od No_Mike hrál ve skupině Temperament, která zde mj. vystupovala. Prožili jsme hezký večer a Bratr Sky fotil co se dalo a nahrával i videa :o)). Jeho pověstné zaujetí blondýnkami bylo tentokráte vystřídáno obdivem zadečku jedné opravdu úúžasné černovlásky :o))). Poděkování patří No_Mikemu za pozvání na tuto podařenou akci. Joooo, abychom nezapoměli :o)) vyfotili jsme redakci časopisu - http://www.solokapr.cz a hned za námi utíkaly dvě švarné novinářky s dotazy pro anketu:o)). Ukázalo se, že to jsou Xchatařky a velmi dobře znají bratra Skye :o)). Najdete zde také fotečky z 13.10.2004 a sice srazíku Trojlístku v Tong XI a srazíku na Hradě, kde bylo neskutečné množství lidí a srazík dopadl suproooš a to hlavně díky naší báječné Katušce 007, která opět zahvězdila a jala se léčit naše zlomená srdíčka. Ať žiješ Kačenko.Tak hodně zdaru :o))

 

Po nesmírně extatické Stodolní byl čas na klid horských říček, nádhernou podzimní krajinu a populární Lysou Horu.Viděli jsme neskutečné krásné scenérie, zasportovali jsme si a propotili litry potu, abychom úspěšně zdolali nejvyšší vrchol Beskyd. Po cestě nás zdravili naprosto neznámí lidé tím horalsko - vodáckým Ahooj - jaký to milý zvyk zdravit naprosto neznámé lidi v Horách a chovat se slušně ke každému okolo hmmm fííí, že Ostravo :o)) Na cestě zpět jsme úspěšně narazili na naše kamarády z Policie ČR Ostrava a pořídili skrytou kamerou malý záznam - trochu převrácený hihi ale to logo na jejich autě tam je patrné :o)). Bylo také spousta času uvažovat o lásce a Sonííí, báječných blondýnkách a láskách. Zavzpomínali jsme na společné akce a chatičku na Ostravici, kde jsme toho všichni tolik hezkého prožili Krásnou neděli přeje všem Rado Skydancer :o))

 

9.10.2004. Původně to měl být komorní vzpomínkový večer na krásné ženy, lásky od Rodíka a od bratra Skye, ale nakonec se podařila úplně neskutečná akce. Na novou základnu Bernie´s přišla celá řada známých tváří a rozproudila se živá debata. Bubuškovi se moc líbily kožené sedačky v Bernie´s a obrovské porce čaje :O))) Byl to moc hezký večer a setkání. Děkujeme Rodíkovi, Bubuškovi, Dj. Streetovi a jeho přítelkyni, Raaďovi, Man5onovci a jeho dvěma kamarádům, Seretce, Langimu, Kalamity Jane, Správci sítě, Mrtvolkovi, dívkám v modrém :o)) a samozřejmě Jasonovi :O))) AAAAleto nebylo všechno. Jakmile jsme si již mysleli, že přišel čas jít domů, navštívili jsme DESPERADO :o)) Ano, proslavený podnik Desperado. Seznámili jsme se se především s úúžasnou blondýnkou Markétkou, která nám předvedla své nádherné umění fíííííííííííí :o)))  A takhle jste Rodíka ještě tančit neviděli. Díky všem za báječné chvíle. Se vzpomínkou na krásnou lásku Sonííí přeje vše nejlepší Rado Skydancer.

 

NEJLEPŠÍ  VEČER TOHOTO ROKU V JEDINÉ PRAVÉ IRSKÉ HOSPŮDCE NA STODOLNÍ - BERNIE´S TRADITIONAL IRISH PUB. NÁDHERNÁ ATMOSFÉRA SKVĚLÝCH VESELÝCH PÍSNIČEK 8.10.2004 A SUPER LIDÍ NÁS VŠECHNY PŘIVEDLA DO VARU. NA NAŠI AKCI PŘIŠLO PŘES 25 LIDÍ Z XCHATU OSTRAVA A ZAČALI JSME BUDOVAT NOVOU ZÁKLADNU. ŠÉF PODNIKU BÁJEČNÝ JASON FITZGERALD NÁS POHOSTIL, NADCHL A HLAVNĚ VYTVOŘIL NEZAPOMENUTELNÝ VEČER VE SPOLUPRÁCI S KAPELOU CELTIC CROSS, KTERÝM TÍMTO DĚKUJEME (SEDĚLI JSME NA NEJLEPŠÍM MÍSTĚ HNED VEDLE KAPELY A POZOROVALI JEJICH UMĚNÍ A KRÁSNÉ BLONDÝNKY:O))))). BYLI ÚŽASNÍ. CHTĚL BYCH PODĚKOVAT VŠEM, KTEŘÍ PŘIŠLI A ZA VŠECHNY JMENUJME JADO, EM-DE, MARKUCIUS, HONZA, ARTÍK, S.SAMANTHA, VLKOUŠEK A JEHO PŘÍTELKYNĚ, ADA-KING A JEHO KAMARÁD, VERONIKA, BUBU, WINCENTKA, MANOLO, DEXTERMAN, SANDIETA, NAŠE ÚŽASNÉ BLONDÝNKY ZE SKUPINY CELTIC CROSS :O)), NEPÁLEC A JEHO KAMARÁD, A DALŠÍ. NAŠLI JSME KONEČNĚ PODNIK, KDE TO ŽIJE A MAJITELÉ SE OPRAVDU O SVÉ HOSTY STARAJÍ A MAJÍ JE RÁDI - DÍKY TOMU TAKY ROSTOU SKVĚLE TRŽBY :O))) TAK AŤ SE DAŘÍÍÍ JEDÉÉMM :O)))) THANK YOU JASON,

 

Squash v baječné hale NH Trans a náš úžasný Trojlístek :O))), filosofické diskuse v čajovně, neskutečný Rodík :o))) a vzpomínky na naší báječnou Sonííí :o))) + videoklip ze Squashe

 

Výlet do Vítkova, hrad Vikštějn, nádherná podzimní krajina + videoklip!!!!, stejně smutní kamarádi a vzájemná pomoc, Super film - Trojlístek: Dům z písku a mlhy - opravdové dílo - které si na dlouho zapamatujeme. Pochopení a poznání pravé síly lásky, která dokáže všechno překonat a miluje přes veškeré nesnáze. Poděkování náleží: Rodíkovi, Artíkovi, BUBUškovi, Vlkouškovi, Manolíkovi a především naší úúúžasné a všemi tolik obdivované Skájinečce. To byl víkend 2.-3.10.2004.

 

9/2004

Setkávání s přáteli a novými lidmi snad může trochu zmírnit bolestivé vzpomínky a přinést trochu radosti do ztrápené duše. Fůra lidí je  na oko tak šťastných a spokojených, ve skutečnosti jsou však neskutečně ztrápení. Přicházejí se bavit a chtějí zapomenout. Alespoň na chvíli uchopit mizivou vidinu štěstí, radosti, poznání. Ač ve víru hudby a vášní, přece tolik sami. A přitom pořád hledají, nalézají a zase ztrácejí lásku, přátelé, peníze, sebeúctu, důvěru, radost......Jak dál ? To bylo 1.10.2004.

 

 Láska a její hranice. Kdo ví kde začíná a kde končí. Jsou dny, kdy jste šťastní a pak zase dny plné hrůzy a šílenství, že přijdete o milovanou osobu. Ve chvílích nejtěžších se v minulosti objevoval velký SKY. Kdo příjde dnes, aby potěšil a porozuměl ztrápeným duším ? Zdálo se: našli jsme řešení - Trojlístek. - Javorový 2004

 

 Konec září 2004 a konec další jedné velké naděje. Zůstalo pár přátel a naděje v beznaději. Poslední obranné linie byly prolomeny. Přišla smrt, strach a zoufalství. Nastal konec. Neee tak takhle tedy ne :o)) Ono i na tom konci tunelu zase zasvítí světýlko a objeví se radost a štěstí. Objeví se lidé, kteří vsázejí v životě více na upřímnost, radost a důvěru, než na kariéru a peníze. Lidé, pro které je láska na prvním místě a drží je nad vodou.S přicházejícími dalšími zkušenostmi to vypadá, že se tenhle svět žene do záhuby. Jako by se kolo hrůzy a strachu točilo stále rychleji a upřímní lidé by již neexistovali. Kdo mi ukáže, že dokáže milovat ? Kdo mi ukáže, že věří v lásku ? Existuje ještě v tomhle marasmu někdo upřímný a někdo, kdo staví lásku vždy na první místo? Tak se ozvěte, hledám Vás :O)

 

 To všechno vítr svál

  podle písničky K.Gott - Už vítr to svál

Převyprávěl: Skydancer

  2002 - 2005  by Skydancer 

Člověk si někdy říká, jak je jednoduché zapomenout a odpustit. Ono ale pravdou bývá opak. Zapomenout pomůže jen čas. Ale pak stačí fotka, vůně, setkání a vzpomínky se rozhoří s plnou silou. Tak končí sen a obranné bariéry se hroutí. Škoda, že některé vzpomínky nejdou vymazat :o)). Jaký by byl klid v duši člověka. Tohle se mi nelíbí, tohle mě bolí a jéééé, tohle chci zesílit, protože to bylo krásné :o)). Vítr to svál a Váš pokoj se teď po nocích vášně zdá být tak prázdný; prázdný jako já. Když najednou neslyším slůvka Tvá - "Miluji Tě lásko má."  Teď však už nejsem v plánech Tvých. Tak život jde dál. Už vítr to svál. Kde se líbáš a s kým ? Co já o tom vím. Teď už po Tobě mám jen na duši šrám a i ten již cítím čím dál míň. Proč se trápit a ptát, kdo z nás měl víc rád, a kvůli komu nastal náš pád, když prostě jsi pryč a já teď dám Jiné klíč. Od začátku se zas bude hrát. Tak skončil náš sen a teď Tvůj obraz jen do sbírky svých Bývalých dám. Víš, vždyť tolik je Vás a všechny smyl čas, já tolikrát již zůstal sám. Už vítr to svál jak ze stonku chmýří. Už vítr to svál a obrátil stránky. Život jde dál a s tím člověk se smíří. :o))) A až se život bude ptát: kam láska chodí spát, potom jednou povím všem, jak chutná láska žen :o)))) .

Často se mne nyní přátelé a známí ptají, kterou dívku jsem ve svém životě z těch všech krásných žen, které mne skoro celý život obklopovaly, nejvíc miloval a vážil si ji. Na tuto otázku mohu dnes bez váhání odpovědět, že to byla naše báječná Soňa :o). Prožili jsme společně mnoho hezkých zážitků. Dokázali se oba dva okouzlit. A ikdyž již nyní nejsme spolu a nepřízeň osudu nás rozdělila, přesto si na tuto osůbku uchovávám stále mnoho krásných vzpomínek. Možná jednou za několik let se opět potkáme :o). Jsem zvědav, jaké takové setkání bude. Po těch letech :o). A protože jsou tyhle stránky takovou malou kronikou již více než 3 roky, rád bych zde jako hezkou vzpomínku uvedl několik dosud většinou nepublikovaných fotografií. Tak ať se daří a mnoho zdaru přeje RAdo Skydancer :o)))).

 

2/2004

 Díky velkému příteli a příslušníkovi SPECNAZ - našemu báječnému človíčkovi Kuzněcovovi (ano to je ten co donesl pouta pro mistra Tiskového a krásnou Myshiczku - mimochodem spoutal je hezky hned Skydancer :O))) - si můžete opět vychutnat jeho fotečky z naší úžasné akce, kterou jsme si mohli zažít na den Sv. Valentýna, patrona všech zamilovaných - 14.2.2004 - na Stodolní ulici v Klubu Diablo. Díky bratře Kuzněcove :o)) fíííííííí jedéémm :o))

 

1/2004

 Sky is Back in the Sky Club nebe:o)) Fly Fly to the Sky - 24.1.2004 - Po dlouhé nemoci opět v plné parádě mezi skvělými přáteli fíííííí jedéémm

 Vílečka a její úžasná céčková akce na Hradě 21.1.2004

 Pán Prstenů III v Cinestaru 19.1.2004

   

    

   

   

      

© by RAdo Skydancer 2002 - 2015. All Rights Reserved. Click for Use of Content from Skydancer´s Web Sites.