Články a free tvorba Skydancerův web Oblíbené kapely

Poesie a příběhy

Rok 2002

Rok 2003

Rok 2004

Rok 2005

Rok 2006

Rok 2007

Rok 2008

Rok 2009

Rok 2010 Rok 2011

Videotéka

Filmotéka

 Skydancerovy webové stránky - rok 2006

Dobové komentáře v původní podobě z roku 2006, fotografie, videa a vzpomínky na životy lidí z tohoto období. Autor měl ve své době osobitý smysl pro patetické vyjadřování, které však tehdy oslovovalo celou řadu lidí. Dodnes zůstává mnoho hezkých i nepříjemných vzpomínek. Všechno však má v Božím plánu na tomto světě svůj jedinečný smysl a ten se často ukazuje až mnohem později. 

Profil RAdo Skydancer na Facebooku

Kontakt : Skydancer@seznam.cz

Fotky se zobrazují po kliknutí na texty níže.

12/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 

Nejnovější úvaha o politice, etice, současném tristním systému "Only Money" a názorech pana Buchanana ke stažení ve formátu PDF v sekci - Články a free tvorba

 

  Ve spolupráci s Brokensword art studiem se podívejte na video z průběhu castingu č. I se spoustou krásných slečen, nových talentů a vyvoleného Jindříška z TV Prima. Film je k dispozici ke stažení po kliknutí na tento odkaz. Hezký filmový zážitek Vám přeje Váš RAdo Skydancer :o)). (Ke správnému přehrávání filmového souboru doporučuji PC s procesorem alespoň 1GHZ a 512MB Ram, přehrávač Windows media player s kodeky pro přehrávání souborů mp4)  

 

 18.12.2006 - proběhla první část Castingu na výběr nových talentů. Několik zajímavých tváří uvidíte na fotkách po kliknutí na tento odkaz.

 

 

  A nyní se podívejte na náš nejnovější film KVH Operace 2006, který paroduje německé válečné týdeníky. Máme rádi filmovou satiru a tak si také vy máte možnost vychutnat náš nejnovější snímek. Ke stažení je po kliknutí na tento odkaz. Hezký filmový zážitek Vám přeje Váš RAdo Skydancer :o)). (Ke správnému přehrávání filmového souboru doporučuji PC s procesorem alespoň 1GHZ a 512MB Ram, přehrávač Windows media player s kodeky pro přehrávání souborů WMV)  

 17.12.2006 - Akce Klubu vojenské historie Königsberg II, o.s. a snímky z filmu KVH Operace 2006. Někdy si již opravdu připadáme jako profesionální kaskadéři a filmaři. Naše filmové efekty jsou někdy přirovnávány k dílům legendárních pánů Spielberga a Lucase :o)))). 

       

  

 

 

 

 

 16.12.2006 - rozloučení s časopisem Scarabeus a seznámení s kapelou FARA-ON v klubu U piráta. Maro opět zabodoval :o)).

 

 

  Video z průběhu onoho večera 15.12.2006 vzniklé ve spolupráci s Broken sword art studiem je k dispozici ke stažení po kliknutí na tento odkaz. Hezký filmový zážitek Vám přeje Váš RAdo Skydancer :o)). (Ke správnému přehrávání filmového souboru doporučuji PC s procesorem alespoň 1GHZ a 512MB Ram, přehrávač Windows media player s kodeky pro přehrávání souborů mp4)

 15.12.2006 - podařilo se nám realizovat první setkání Luboše z TV Prima Baru a Jindříška z TV Prima VV1 v Porubě. Hned ve dvou totálně natřískaných klubech na Hlavní třídě jsme prožili velice hezký večer a udělali radost obyvatelům Poruby. O akci se krátce zmínil tisk. 

     

 

 

 

 

 

11/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 25.11.2006 – Připravili jsme s kamarády setkání Moniky a Jindry z Vyvolených v Karviné. Skvělý nápad a neutuchající popularita těchto VIP v Karviné, kde nenechají na svého Jindříška dopustit, byla úžasná. Akci navštívilo v průběhu večera přes 400 lidí, kteří chtěli s Jindrou a Mončou "zapařit" a vyfotit se. Je vidět, že Vyvolení z první řady mají stále neutuchající popularitu a přinášejí lidem radost a štěstí. Jako speciální host se mezi nás přišla podívat další VIP, absolutní vítězka reality soutěže TV Prima Trosečník: paní Ingrid Golasová se svým manželem. A to jsme již pomalu připravovali další projekty :o))). Ať se daří přátelé. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer. :o)))

 

 24.11.2006 – Pomáhali jsme s přípravami setkání olympioniků v Jistebníku, které probíhalo v ateliéru významného akademického sochaře pana Rybičky. Tento člověk má ještě další vášeň kromě umění a tou jsou historicky neskutečně cenné staré motorky. Sám je rekonstruuje a sbírá. Hlavně ještě stále je ve svém požehnaném věku aktivní řidič a dokonce vyhrává nejeden závod veteránů. Filmové ateliéry a aukční domy z celé Evropy si u tohoto muže podávají dveře a žádají tu o zapůjčení nebo prodej cenného stroje z jeho sbírky. Přitom sám pan Rybička je velice sympatická osobnost a snaží se pomáhat lidem z celého širého okolí. Na této akci byla přítomna média včetně ČT. Byl to rozhodně nezapomenutelný pocit: být mezi všemi těmi slavnými olympioniky. Je to moc fajn pomoci zdaru akce, která byla organizována mimo jiné na počest těm lidem, kteří pro naši zemi vykonali opravdu velké činy. Nuže díky a příští rok opět na viděnou v Jistebníku :o))).

 

 

 

 18.11.2006 – Připravili jsme v proslavené vinárně Gruzie v Ostravě setkání bývalé velké lásky Rostíka a Moniky z Vyvolených. Všeobecné nadšení návštěvníků vinárny a efektní barmanská show přilákala celou řadu návštěvníků. Tohoto stylového večera se účastnil také Luboš z TV show Bar, Wendy z VV1. Zaznamenali jsme o tomto projektu dokonce zmínku v celostátním médiu Paparazzi - viz níže.

 

 

   

 17.11.2006 – Velice úspěšný pilotní projekt s účastníky TV reality show Prima - Bar v Ostravě. Přijeli za námi z TV Prima známí: Luboš, Dagmar a Honzík. Z Prahy dorazila také Wendy z VV1. Naší největší radostí nám byly v tento významný den svobody rozesmáté a spokojené tváře návštěvníků podniků Na Pavlači a Venuše, samozřejmě také nadšení a úsměvy jejich majitelů :o)). Akci se podařilo i přes operativní, akční, změny skvěle organizačně zvládnout. Vyprodané míchačky v podniku Na Pavlači svědčí za vše. O této operaci dokonce napsala i dvě celostátní média. Články v Super Spy a Paparazzi viz. níže. Jsem velice rád, že přinášíme mnoha (především mladým) lidem v Ostravě díky našim projektům šance a možnosti, jak načerpat životní zkušenosti a přitom se s námi kamarády podílet na velkých věcech. Musím především poděkovat všem našim dobrodincům a přátelům, kteří nás přišli nezištně na této důležité akci podpořit. Vzhůru za dalšími projekty přátelé. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))).

 

10/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 31.10.2006 – Mistr světa v kulturistice - Kamal Elgargni přijal naše pozvání k návštěvě Ostravy Poruby a strávil zde s námi nejen hezké chvíle při podpisové akci pro veřejnost, nýbrž jsme ho také pozvali, aby se předvedl v akci na Porubských fitness strojích za účasti mnoha obyvatel Poruby. Byli jsme jedni z mála, kteří drželi v ruce jeho zlatou medaili. Nuže ať se daří a příště opět na viděnou: tentokráte již v Kataru :o))).

 

 30.10.2006 – Tohoto dne jsem zavolal našemu panu starostovi s tím, že za dvě hodiny k němu dorazím do našeho rodného městyse s mistrem světa v kulturistice panem Kamalem Elgargnim a celou jeho rodinou (váhová kategorie do 85 Kg). Bylo to velmi příjemné setkání s opravdovou osobností, která dokázala velké věci. Vyhrává v současnosti co se dá a přitom je to naprosto pohodová, lidská osobnost. Pana Šampióna jsem si také trochu vyzpovídal a doporučil jsem mu svou osobní zubní lékařku, kterou s radostí navštívil. Po kliknutí na tento odkaz uvidíte exkluzivní fotografie z mistrovy návštěvy a jeho spokojený výraz po opuštění zubní ordinace :o)))).

 27.10.2006 – Velice impozantní večer a pro mnohé z nás také divotvorné oslavy vzniku republiky :o))). Bratr Sky převzal funkci „Tweeka“ :o))), bratr Maro zapěl Dixie a o ten zbytek se již postaraly krásné slečny z klubu Chobotnice pod vedením bratra Hatyho. Toho dne také odešel Skyův proslavený foťák do věčných lovišť: ČEST JEHO PAMÁTCE :o)))).

 Říjen 2006 - náš kolega Giuseppe22 na jedné z mnoha svých cest po širém světě shlédl velice zajímavou výstavu v Praze. Zaslal nám celou sérii pozoruhodných fotografií s tématikou čarokrásné planety Země. Přitom však také neopomněl vyzkoušet některé adrenalinové sporty :o))). Bližší info na www.yannarthusbertrand.com :o)).

 7.10.2006 – Family Roadshow v Ostravě pod Baníkem. Báječný den, slunečná sobota, krásná auta, prestižní akce, nádherné slečny, vybrané lahůdky a spousta zajímavých VIP lidí. Společně s teamem Sky Production jsme se účastnili této vynikající společenské události. Musím poděkovat všem přátelům, známým a obchodním partnerům, kteří nás přišli podpořit a strávili s námi skoro celý den. Účast vyvoleného Jindry s rodinou a pana Fitzgeralda patřila k zajímavým, vzrušujícím momentům dne. Stejně tak naše rozhovory s panem Dr. Ženatým, kandidátem na primátora Ostravy za ODS a jeho milou paní. O tomto muži na správném místě bych jen řekl následujících pár slov: poznal jsem člověka, který byl ochoten vyslechnou si problém občana tohoto státu, přislíbil jeho prozkoumání a fér řešení. Byl přirozený, pohodový, lidský, zkrátka člověk, kterého ještě nezkazila vysoká politika a proto se nebál jednat podle svého srdce a pomáhat lidem tam, kde viděl nespravedlnost. Inu především to není žádný stranický bafuňář, ale človíček se smyslem pro humor. Jsem rád, že má Ostrava takové politiky a nezbývá, než mu popřát mnoho úspěchů při letošních volbách do místních zastupitelstev. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer.

 

9/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 29.9.2006 - Otevření centra pro mládež a baru U malé a velké housenky v Havířově. Jindřich Hovorka, známý svým vystoupením v televizním pořadu Vyvolení (série1), se rozhodl splnit si svůj sen a udělat něco pro mladé lidi. Ve spolupráci s majiteli havířovského obchodního centra "Bílý Dům" otevřel centrum volného času a bar. Současná vize projektu je: přes den sportovní a zábavná činnost, večer prosperující bar s příjemným posezením. Byli jsme zde mezi pozvanými hosty. Jindra má rozsáhlou, velice vstřícnou rodinu, která jej opravdu podporuje a fandí mu. Nuže ať se daří :o)). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))).

 

 16.9.2006 proběhl v Ostravě Jih historicky první fotbalový zápas pod trenérským vedením bratra Martina. Hatyho mužstvo Vlků (červení) remizovalo 1:1 s hráči Orlů (žlutí). Trenérské schopnosti bratra Martina tady vystupují na víc v ohromujícím světle v konfrontaci s tím, že se mu podařilo remizovat s Orly, mužstvem na jednom z předních míst žákovské tabulky a také tím, že Vlci končili statistiku v loňské sezóně na posledním místě. Chtěli bychom pozvat všechny Martinovy Fanynky k masové účasti na fotbalových utkáních v roli divaček a roztleskávaček :o))). Podpoříte tím dobrou věc a uděláte radost našemu velkému trenérovi :o)))). Nuže vzhůru do toho :o)). No a po každém úspěchu s námi můžete večer slavit :o))).  

 

 8.9.2006 jsme připravili pro všechny známé a přátele "SRAZÍK VYVOLENÝCH PAMĚTNÍKŮ SRAZŮ Z LET 2002 - 2004". Tento bravurní nápad naší společné kolegyně Dítě.v.nouzi slavil vskutku úspěch. V průběhu večera jsme s celou řadou lidí navštívili kluby Chobotnice a SPQR. Hlavním bonusem byla účast televizního vyvoleného Jindry (VV1) a krásné blondýnky Moniky (VV1). Vyvolení nám všem dělali společnost a příjemně nás okouzlovali svou přítomností. Poděkování patří všem, kteří vyslyšeli pozvánku a přišli po všech těch letech zavzpomínat. Za všechny jmenujme: Dítě.v.nouzi s jejími sličnými kamarádkami, Haty s týmem svých mediálních poradců, Maro, Federalnibalikidiotu, Kuzněcov, Artík, BrokenSword, Rosetta, Raada, BUBU, Langi, Gabbler2, Brutalni.Lucie, Mikesh, MIlo123456, WillBirkin, Balrog, Smaily666, Drift, Dr. Gismo, Troubítko, X-ja, Židle, Čert, Kate007, No_Mike, Mrtvolka01, Spravce, Krocan, Man5onovec, Wincentka, Kevin999, a další a další :o)). Nesporná vděčnost patří všem majitelům klubů Chobotnice a SPQR, kteří nám vytvořili pro tuto akci vynikající podmínky a především vzdáváme hold také slečně Hatarové za "full-business information support" :o))) a bratrovi Hatymu za produkční spolupráci :o)))), bratrům FBI, KUZNĚCOVOVI, Markuciusovi za "media support". Pro mne osobně to znamenalo nejen vynikající příležitost udělat lidem radost, ale také úspěšný návrat mezi své známé po krizích z roku 2003 a prezentaci myšlenky SKY Production :o))). Nuže vzhůru za dalšími fajn projekty přátelé :o))).

 

8/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 19.8.2006 - Společně s našim Klubem vojenské historie Koenigsberg II jsme se v několikati srpnových dnech účastnili opravdu výjimečné události. S požehnáním Ministerstva obrany, Ministerstva vnitra aj. institucí, a v přímém přenosu ČT 24, proběhl v obci Lysice (okres Blansko - Jihomoravský kraj) historicky první náznak rekonstrukce bitvy u Kurska (část bojů u Prochorovky) a to v tak velkém rozměru po roce 1989 na území ČR. Je příznačné, že akce podobného stylu táhnou davy senzace chtivých lidí i nespočet fanoušků vojenské historie a hlavně rodiny s dětmi. Tuto akci shlédly desetitisíce lidí a musím uznat, že se povedla. Velmi příjemně jsme byli překvapeni již po příjezdu úrovní organizace (navigace pořadatelů na volné parkovací prostory) a pak samotným průběhem bojů. Jedinou kaňku představuje trochu chaotický moderátor Václav Žmolík, ale to se dalo překousnout :o)). V úvodních projevech nechyběl zástupce Ruské federace, nicméně na diplomaty z Německé spolkové republiky se jaksi zapomnělo :o)). Nuže vzhůru do prohlížení následujících fotografií a příští rok opět na viděnou v Lysicích na Blanensku :o))). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))).

 

 Skládám tímto hold vynikající americké válečné komedii Kelly´s Heroes z roku 1970. Vytvořili jsme a natočili s našim klubem vojenské historie komediální filmový klip - jak jinak, než RAdo´s Heroes :o)))), který je k dispozici ke stažení po kliknutí na tento odkaz. Hezký filmový zážitek Vám přeje Váš RAdo Skydancer :o)). (Ke správnému přehrávání filmového souboru doporučuji PC s procesorem alespoň 1GHZ a 512MB Ram, přehrávač Windows media player s kodeky pro přehrávání souborů WMV)

 

7/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 Jeden z mých velmi slavných kamarádů, kteří v životě dokázali svou pílí a nadáním velké věci (pan Jakub Davídek, několikanásobný mistr ČR v latinsko - amerických tancích), se o mé osůbce malilinkatě zmínil v průběhu svého rozhovoru pro Časopis Scarabeus na stránce č. 21:o))). Malá zmínka a jak to dokáže potěšit :o))). Celé vydání časopisu k dispozici ke stažení ve formátu PDF po kliknutí na tento odkaz.

 ČERVEN - ČERVENEC 2006 - Několik snímků z průběhu června a července. Uvidíte mnoho známých, kamarádů a věřím, že se zde také najdete ( mimochodem na vysvětlenou pro všechny zvídavé, kteří budou procházet následující fotografie: vlajku „Jižanku“ chápeme jako symbol amerických konzervativních hodnot a jako takoví jsme proti otroctví a diskriminaci ). V tomto období bylo úplně skvělé, slunečné počasí :o))). Konečně jsme se dočkali toho tolik potřebného léta. Byla to také opět velmi bouřlivá doba, plná nečekaných zvratů, rychlých reakcí a tvorby svobodnějšího, šťastnějšího života. Podobenství: Kdysi dávno existovalo jedno společenství lidí. Disponovali velkými šancemi a byli ochotni se o ně podělit a nabídnou je ostatním - "novým". Za tyto šance jim byli "noví" lidé nesmírně vděční. Nabídli společenstvu své životy, schopnosti a loajalitu, věřili jim. S přibývajícími roky a úspěchy však rostly také obavy společenství ze ztráty kontroly nad těmi, které mezi sebe přijali. Tito "noví" lidé se dokázali vypracovat, plně rozvinout své schopnosti a v konečném důsledku hrozilo, že budou určovat vývojovou linii společenstva díky svým novým nápadům a úspěchům. "Noví" by tak vlastně podle společenstva převzali kontrolu nad společenstvem samým a vytrhli by jej ze zaběhaných kolejí a klidečku. Bylo pak velmi zajímavé sledovat, jak společenstvo využilo svých negativních obranných mechanismů. Místo toho, aby došlo pozitivně k vytěžení co největšího prospěchu pro všechny členy společenstva z nově nastolené úspěšné vývojové linie, společenstvo se místo toho rozhodlo neustále a nefér zmenšovat hrací prostor hřiště, měnit jednostranně z hodiny na hodinu pravidla hry, a to tak, až to v konečném důsledku znamenalo předčasný konec hry :o))). Na tomto podobenství jsem chtěl názorně ukázat, jak jsou některé lidské "Relationships" tady u nás v ČESKU malicherné. Jistá společenství nedokáží pochopit nové šance a využít je ke svému rozvoji: jak materiálnímu, tak především k duchovnímu růstu.----------- Inu musím se zde ještě zmínit o jiné zajímavé vizi a poznání, které se mi v červnu a červenci s neúprosnou neodbytností vracely do myšlenek a nedávaly člověku spát. Jsem také jenom člověk a občas dělá tento člověk chyby. Bohužel, vlivem nepříznivých okolností, nejrůznějších tzv. přátel, intrik a mnoha zkreslených, nepravdivých informací, jsem byl v listopadu 2005 a počátku roku 2006 vmanipulován společně s jednou moc fajn osůbkou do nepříjemné situace. Oboustranně vyřčené nepříjemné věci a informace na základě neověřených interpretací reálných událostí nás bohužel přivedly na pokraj propasti. Mohu nyní s dostatečným časovým odstupem a s klidem na duši vyjádřit svou hlubokou omluvu za některé výroky, které byly v naší interní komunikaci s touto osůbkou vyřčeny a stejnou omluvu bych na oplátku očekával také já. Budiž nyní řečeno, že stále chovám k tomuto člověku velký obdiv a úctu za to, čím si v životě prošel a jaké těžké období musel snášet. Na svou omluvu snad jen dodám, že někteří lidé mají za sebou daleko horší zkušenosti a ty pak následně ovlivňují bohužel některá jejich jednání. Pak se stává, že takový člověk prostě nevěří tomu, co vidí a slyší, a jestliže této nastalé situace mistrně využije jistá jiná osoba k vlastním osobním intrikám a zájmům, pak je často osud zpečetěn. Proto bych rád touto cestou vyzval slečnu Markétu k zakopání válečné sekery a vstoupení na cestu přátelství. Komunikačních kanálů je celá řada a pokud má tato slečna opravdu takové etické hodnoty, jak jsme o tom společně při těch mnoha společně strávených dnech komunikovali, a na které velmi rád vzpomínám, rozhodně nabízenou ruku příjme. Přeji všem krásné léto a ať se daří :o)))). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer.

 

6/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 20.6.2006 - Svatá půda Olomouckého arcibiskupství a skvělá akce s velkou energetickou společností a nádhernými Jaguáry, Range Rovery. Na počátku této akce bylo slovo a geniální nápad. A protože máme v poslední době stále častěji kolem sebe opravdu kreativní lidi, kteří chápou Skyovy myšlenky, sny a dokáží je plně realizovat a využít tak, aby byli všichni spokojení: podařilo se nám v Olomouci uskutečnit za vydatné pomoci mnoha přátel (dííííííííííííííííííky Vám), kteří nám tolik fandí, opět báječnou akcičku. Máte možnost podívat se (díky několika fotografiím po kliknutí na tento odkaz): jak to všechno vypadalo. Pojďte tedy opět společně s námi obdivovat krásy jedné z nejvýznamnějších církevních památek v Olomouci a vzpomínat na moc hezké chvíle onoho krásného letního dne. Ať se daří přátelé a díky za Vaši přízeň. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer.

 

 17.6.2006 - Pár velmi příjemných vzpomínkových fotografií z Octopusu a naší malé akcičky v Papa Clubu :o)). Tehdy se opět objevila jako duch Malá Víla. Inu i ta Praha se na nás občas přijede ještě podívat hihi. Toš ať se daří. :o)))

 

 10.6.2006 - Díky pozvání Velkého bratra Artura jsme mohli poblahopřát tomuto významnému člověku k úspěšnému složení státnic. Promovaní bakaláři :o)))). Vzhledem k tomu, že se celkem překvapivě objevila LALOLA, Otec Zakladatel a spousty dalších lidiček, večer se změnil ve velmi příjemné setkání. Tedy našemu Arturovi ještě jednou díky za pozvání a hip hip hurá :o))). 

 

Přelom května a června přinesl opět několik zajímavých fotografií z našeho oblíbeného a tradičního Octopusu. Věřím, že se zde najdete. S přáním všeho dobrého RAdo Skydancer. :o)))

 

4 - 5/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 KRÁTKÉ VIDEO Z ICF  VIP GOLF TOURNAMENTU 2006  ČELADNÁ.

 28.5.2006 - ICF VIP GOLF TOURNAMENT NA ČELADNÉ. Opět bych velice rád poděkoval všem lidem, kteří se spolu se mnou podíleli na velmi úspěšném prvním ročníku tohoto golfového turnaje na Čeladné. Bez Vás bychom to přátelé nedokázali. Jen díky Vašemu nadšení a času, který jste projektu věnovali, se nám společně povedlo uskutečnit velice podařenou akci. V krásném prostředí Beskyd jsme hostili spolu s panem Fitzgeraldem mnoho významných lidiček. Zahráli jsme si golf, shlédli krásné slečny na módní přehlídce, projeli se v nejnovějších modelech BMW, Jaguár, Range Rover, prohloubili své kontakty s podnikatelskou elitou z Prahy a MS Kraje a televizními Vyvolenými, obdivovali moderátorské a pěvecké umění rodiny Erbenovy. Byla to velmi příjemná neděle. A také Vy můžete s námi zavzpomínat díky následujícím fotografiím, které lze shlédnout po kliknutí na tento odkaz. Přeji všem mnoho zdaru a ať se daří. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))).

 

 5.5.2006 – Díky pozvání pana Viktora a Patrika Webera, kteří jsou již mnoho let hlavními organizátory velmi úspěšných Ostravských autosalonu Wevi, jsme si mohli prohlédnout již VII. ročník této vynikající, prestižní akce. Náš volební leader Martin si zde vybíral svůj nový vůz a hlavně navázal na skvělá přátelství s Radkem Slončíkem z Baníku Ostrava, Monikou z Vyvolených a překrásnou Evou Ujfaluši. Na tiskové konferenci bylo možné shlédnout nový hit společnosti Škoda – Roomster. No a náš dokumentátor - bratr Sky - byl již tradičně nadšen z prezentace Harley Davidson a vůbec motorek ve stylu „chooper“. Slavná Route 66 nás čekáá fííííí :o)) „baja Americana“. Nuže vzhůru za dalšími akcemi přátelé. Ostrava žije :o))).

 

 II - Duben – květen 2006 – Přinášíme exkluzivní fotografie pro tyto stránky z dubnového natáčení první série kamerových zkoušek nejnovější České „Nezávislé“ Válečné Komedie nového stylu ( com and medy = „commedy“ -doslova léčivý komunikační prostředek mezi divákem, tvůrci filmu a herci. Smích přece léčí, že :o)) pod názvem „Nestřílejte jsou tu lidi!“, kde si společně s dalšími kolegy zahrál jednu z hlavních rolí náš bratr Sky v hodnosti majora :o))). Tvůrci filmu zatím další podrobnosti nezveřejnili, nicméně uvolnili již nyní mnoho snímků, které jsou nesmírně zajímavé :o)). Dále přinášíme také díky vstřícnosti bratra Giuseppeho22 fotografie z proslulé Beskyd Model Kit Show v Kopřivnici (http://www.kitshow.cz), která se zde konala ve dnech 6.-7.5.2006. Množství bojové techniky v nejrůznějších měřítcích a kvalitě zpracování. Inu radost pohledět. Každoroční hojná účast vystavovatelů a veřejnosti hovoří za vše :o))). Ostrava žije :o))).

 

 I - Duben – květen 2006. V průběhu dubna a prvních dvou květnových týdnů se uskutečnila celá řada zajímavých operací. Po kliknutí na tento odkaz lze shlédnout několik snímků, které tak trochu vše popisují. Předně bychom upozornili na fotky Mr. „dobré poledne, pokud právě obědváte“ pana Vladimíra Železného, který zavítal do naší překrásné Ostravy a nechal se vyfotografovat v prostorách klubu 100dola na Stodolní ulici. Pak také na ukázky mistrovského kulinářského umění našeho Jardy. Dále uveďme fotku z pobytu bratra NO_Mike ve Finsku, oslavu narozenin Mr. Jakuba v Bernie´s a narozenin Mr. Davida, snímky majálesu 2006 z Poruby, obdivuhodná tabla roztomilých slečen z Obchodní akademie a Aholu. No a nezapomeňme na onu namyšlenou blondýnečku, která přesně dokázala povrchnost a pýchu některých hezkých dívek (podle jejich uvažování není možné, aby jim chlap odolal a nechtěl je hned do postele). Když tato osoba po nevídaném skoku na bratra Martina udiveně prohlásila: Ty mne nechceš ?:o)). Její arogance a pohrdání ostatními Martinovými přáteli tehdy v průběhu další komunikace zase pouze dokázaly naši tezi: „Krása se projevuje souzněním duše a těla. Převažuje – li krása těla nad krásou duše, dostane duše pěkně na frak :o))“. Škoda: pravé dámy, krásné dívky s vychováním a energičností a fér jednáním již vymírají. A pak se občas stane, že milé slečny dostanou zajímavou lekci vychování od člověka, jako je náš bratr Martin, od kterého by to na první pohled nečekaly. Inu dobré příklady táhnou: že ano přátelé :o)). V Ostravě to žije :o)). S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o)).

 

 V sekci Články a free tvorba přibyly hned dva nové články. Nejprve bych upozornil na rozhovor s programovým ředitelem Hitradia Orion panem Ing. Miroslavem Pelegrinem. Pak především na velmi aktuální úvahu, která se zabývá muslimskou otázkou, multikulturalismem a politickou korektností v dnešním světě z křesťanského úhlu pohledu. Je zde obsažena spousta námětů a myšlenek nejen se vztahem k výše zmiňovaným tématům. Oba zmiňované články najdete po kliknutí na tento odkaz: Články a free tvorba. S přáním všeho dobrého RAdo Skydancer.

 

Jaro 2006 - Letos si jaro dávalo hezky na čas se svým příchodem. Nicméně je to tady. Už to kvete. Kolik krásných a úžasných věcí je neustále kolem nás a mnohdy si je ani nevšímáme. Jak nedávno prohlásil jeden můj velmi úspěšný kolega: "V přípravě a koncepci celku velmi záleží na detailech, které pak tvoří mistrovské dílo". Připravil jsem tedy několik detailních snímků nádherných, jarních, dokonalých květů ze Skyovy zahrádky :o)))). Jaro je tady a radost pohledět :o)). Ať se daří přátelé :o))).

 

 Duben 2006 - náš všemi obdivovaný velký bratr Giuseppe22 vyrazil již poněkolikáté na úspěšný pražský "trek". Opět jej doprovázel celý oddíl zajímavých slečen. Díky vstřícnosti mistra Giuseppeho22 se můžete podívat na krásné fotky z Prahy. Připojil jsem také několik mých fotografií z dubna 2006 ( např. z tramvajového kokpitu Rodíka, úspěšnou schůzku MP Ostrava, aj). 

 

3/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 VIDEO ZÁZNAM - SESTŘIH Z IRSKÉHO KULTURNÍHO FESTIVALU 2006 A OSLAVY SV. PATRIKA V IRSKU - DUBLIN 2006 - KE STAŽENÍ PO KLIKNUTÍ NA TENTO ODKAZ

Pro správnou funkčnost přehrávání videa (v případě problémů se zobrazováním, zvukem, apod.) doporučuji použít Windows Media Player verze 10 a vyšší nebo skvělý JetAudio player vydání 6.2.6 a vyšší (download z http://www.download.com/3001-2167_4-10495839.html) a mít nainstalovány kodeky DIVX 5 nebo vyšší (download z http://www.divx.com/divx/), dále MPEG1, MPEG2, AUDIO LAYER 3 (MP3) (download z http://www.wmplugins.com/ItemList.aspx?typeid=8).

 17.3. - 19.3.2006 - II. ročník Irského kulturního festivalu v Ostravě - (dále ICF). Díky neskutečnému nadšení mnoha lidí a sponzorů, kteří se stali přáteli a blízkými spolupracovníky pana Jasona Fitzgeralda (generální manager ICF, Safron) a jeho tajemníka pana Jakuba Vantucha, se povedl na výbornou již druhý ročník ICF. Po tři březnové dny jsme společně s dalšími patnácti sty lidmi poznávali irskou hudbu (Hala Tatran, Hotel Imperial, Bernie´s), irské národní sporty (Městský stadion SSK Vítkovice), irské jídlo, tance a mnoho dalšího. Báječným irským svátkem nás provázela moderátorská hvězda HitRadia Orion pan Radek Erben. Výše uvedené video zaznamenává alespoň část z fascinující atmosféry, která na ICF panovala. Již tradičně si lidé nejvíce vychutnávali koncertní vystoupení skupiny Mad Dog McRea a Celtic Cross. Roztančená, zářící Hala Tatran svědčí za vše. Ostrava stále více a více láká mnoho zámožných, anglicky mluvících, zahraničních investorů, kteří budují nové podniky, přinášejí Ostravě nové pracovní příležitosti a integrují se do naší společnosti. Po celém světě se slaví den Sv. Patrika jako významný svátek s duchovním podtextem (křesťanství, keltská mytologie, slunovrat - začátek jara, /svátek všech Radků :o)))/). Jsem velmi rád, že se tato tradice s velkým úspěchem ujímá také u nás. Například v USA dobře vědí, jak populární je svátek Sv. Patrika v New Yorku, Texasu, Floridě, Michiganu, Chicagu a v dalších místech na celé planetě. Velká účast lidí láká každoročně mnoho významných osobností ze všech oblastí života (politika, show-business, obchod, církev, média, aj.). Irové, Američané, aj. národy s tradicí Sv. Patrika chápou tyto významné dny nejen jako prostor pro zábavu, kulturní souznění, kontakty, prezentaci lidské kreativity (např. populární alegorické průvody), nýbrž realizují nová pracovní místa a výdělky pro regionální firmy a místní lidi. Napříč širokým spektrem obyvatel MS kraje je znát hlad po nových, neokoukaných akcích, které přinášejí netradiční, "suproš" zážitky a vzájemné kulturní poznání (Irové mají také jako naši rádi hospůdky a dobré pivečko :o))) - veselou hudbu). Je všeobecně známé: mnoho obyvatel ČR se rozhodlo vycestovat do Irska a hledat tam své životní štěstí. Ovšem také Irové jezdí nyní do Ostravy a investují tady svůj kapitál a dobré jméno. Investují sem: do tzv. "černé Ostravy". Vytvářejí nová pracovní místa a chtějí se zde usadit, zakládat rodiny, rozvinout šance na lepší život také pro ostatní. Měl jsem tu čest být již druhým rokem u toho a bylo to opět skvělé. Nuže vzhůru na další ročník ICF 2007, který bude zase lepší a novátorský. Ať se daří. S přáním všeho dobrého Váš RAdo "Irish" Skydancer :o)))))).

 

2/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 11.2.2006 Valentýnská párty v Octopusu a několik dní následujících. Musíme zde zmínit událost, která se mi v ten čas vryla do paměti. Stalo se to k ránu 11.2. Na ulici před vstupem do Octopusu existuje rozvodná skříň elektrického proudu, ve které jsou pojistky. Někteří nenechavci ji otevřeli, pojistky vyházeli a rozbili. V podniku se pak samozřejmě rozhostila černočerná tma a hudba ztichla. Bylo velmi zajímavé sledovat, že dobrá zábava pokračovala i nadále. Nikdo nepískal, nenadával, lidé i v té tmě dále v pohodě rozprávěli, odněkud se objevila kytara, začalo se zpívat naprosto svobodně a všichni se takhle úžasně bavili další dvě hodiny i v občasných záblescích mého fotoaparátu. Nikomu nebylo v té situaci nic odcizeno. Inu zdá se: ještě to s tou Ostravou není tak špatné :o)). Je zde také několik fotografií z následující Valentýnské párty - líbací soutěž -a z připravovaného rozhovoru s Jakubem pro časopis Scarabeus, aj. zajímavé fotografie. Just enjoy it :o)).

 

 10.2.2006 velmi zdařilý ples Obchodní akademie v areálu VŠB.

 

 3.2.2006 jeden z oněch pohodových večerů v našem Octopusu na začátku února 2006.

 

1/2006 - fotografie se zobrazují po kliknutí na texty níže

 

 Lakewood Church, USA – Texas – Houston.

Jedna z cest K řešení problémů svobodné tržní společnosti.

By Rado Skydancer - 2006

 

 VIDEO ZÁZNAM - SESTŘIH Z INTERNETOVÉHO VYSÍLÁNÍ SHOW JOELA OSTEENA - KE STAŽENÍ PO KLIKNUTÍ NA TENTO ODKAZ

                V lednu 2006 jsem o jednom novoročním víkendu hledal novou inspiraci. Narazil jsem na stránky volně distribuovaných internetových televizí a objevil jsem adresu: http://boss.streamos.com/wmedia-live/lakewood/1150/300_lakewood-live_021004.asx. (spustíte například ve Windows media playeru verze 10).

 

            Nejprve jsem se domníval, že se jedná o nějakou show ve stylu předávání světoznámých prestižních cen americké akademie – Oscarů. Nicméně postupně se ukázalo, že jde o program pastora Joela Osteena z Houstonu v Texasu. Tento člověk má velký dar rozdávat pozitivní myšlenky a dávat lidem jednu z nejdůležitějších věcí: naději

            Lakewood Church vznikla v Texasu již v roce 1959. Zakladatelé John Osteen a jeho žena Dodie vybudovali velmi uznávanou církevní organizaci a dokázali oslovit miliony lidí prostřednictvím svých myšlenek, pomocí, setkáváním s lidmi při vzájemných meditacích, vystoupeními v televizi, rozhlase, vydáváním knih a působením na internetu. Celou rodinu Osteenů tehdy inspirovalo uzdravení Dodie z rakoviny. Lékaři ji již nedávali naději.

             Mediálně talentovaný Joel Osteen pak přebral po svém otci v roce 1999 vedení úspěšného společenství nábožensky smýšlejících lidí a v „americkém stylu“ ho dále rozvinul. Dokázal z něj vybudovat církev, které rozumí lidé na celém světě.

             Joel má ten dar, že dokáže aplikovat biblické myšlenky pomocí moderních psychologických a mediálních metod na každodenní život běžných lidí. Jeho show je jasná, zřetelná, chápající a povzbuzující, dokáže k vám promluvit, nadchnout, rozesmát i rozplakat a inspirovat vás, pomoci v případě problémů, které život přináší. Některé opravdu geniální myšlenky a intelektuální spojení se dají využít v každodenním životě.

             Pastor Joel Osteen umí vysvětlit lidem jejich problémy a dát jim naději. V porovnání s někdy odtažitými a těžko srozumitelnými bohoslužbami v našich kostelech je Osteenova cesta v dnešním světě jasná a lidé ji chápou. Společnost získává naději a pozitivní energii k řešení každodenních problémů.

             Každou neděli je možné sledovat v přímém přenosu od 18:00 hod. – 19:30 hod. SEČ program Lakewood Church z Houstonu také u nás v České Republice. A to vše prostřednictvím internetu zcela zdarma. Joelovu nedělní show sledují miliony lidí také díky mezinárodním mediálním sítím a společnostem jako: Discovery, USA Network, ABC Family, Black Entertainment Television (BET), Trinity Broadcasting and the Daystar Television Network, CNBC Europe, Vision Canada, CNBC Australia and Middle East Television, atd. Joelovy televizní vystoupení probíhají v obrovské hale Compaq Center (základna Houstonského basketbalového týmu NBA „Houston Rockets“) s kapacitou 16.000 míst pro sedící diváky. Centrum koupila a vybavila Lakewood Church za 95 milionů dolarů. Vstup na nedělní setkání je zdarma. Pastor Osteen však také mnoho cestuje po celých státech a účast na každém setkání mimo Houston je již placenou záležitostí z důvodu nutnosti hradit nájem v jednotlivých místech. Církev žije z darů a dotací lidí, kteří se cítí být osloveni jejím poselstvím a cítí, že se jejich život díky Lakewood Church zkvalitnil, nabral lepší, energičtější smysl. V samotném Houstonu pak vzniklo rodinné centrum, nabízející pomocnou ruku pro každého člověka.

             Lakewood Church představuje jednu ze zdařilých cest pro řešení problémů tržní společnosti a svobodného trhu. Je to jedna z možností jak získat nový rozměr života a tolik důležitou energii při střetávání s překážkami. Je to řešení, které říká, že peníze jsou velmi důležité, ale přitom nezapomíná na člověka. Nepovažuje člověka pouze za ono pověstné ozubené kolečko v soukolí celého systému trhu, ale považuje, váží si každého jedince a jeho pocitů, názorů a životní cesty, jeho individuality.

             Účast na setkávání s Joelem Osteenem je zcela dobrovolná. Nikdo po vás nic nechce, nemusíte nic platit a nic řešit. Stačí jen přijít a být součástí něčeho velkého, načerpat energii, vyslechnout si zajímavé příběhy ze života, zasmát se, cítit se dojatě, podívat se na hezkou show a odejít. Celý pracovní týden pak probíhá s vědomím a silou, že se opět dokážete porvat s okolní nepřízní a přitom hrát fér. Víte, že je spousta dalších lidí, kteří cítí a vnímají svět kolem podobně jako vy, a že nejste žádní blázni, když vnímáte věci kolem sebe jinak, než většina lidí tady v Ostravě.

             Víte, v momentě, kdy si uvědomíte, že organizace (otevřené, transparentní, nikoho k ničemu nenutící, můžete kdykoliv přijít a odejít, nemusíte nic platit, svobodně bez nátlaku se rozhodujete, cítíte novou inspiraci) jako Lakewood Church jsou velmi prospěšné pro společnost, ve které působí, máte chuť být malou součástí toho všeho. Když si uvědomíte jak mohou kvalitativně působit na lidi a dávat jim novou energii, pomáhat jim v životních krizích a také s nimi sdílet radost, je to opravdu pozoruhodné. Svobodná tržní společnost potřebuje nesporně také tuto cestu. Jak říká Joel: „Discover the Champion in You“ :o))).

 CELÝ TEXT KE STAŽENÍ VE FORMÁTU MS Word ZDE

 

Rád bych pomocí těchto stránek, které navštěvuje stále více a více lidí z celé republiky, vyslovil své politování nad chováním "některých osob". Dospělé, inteligentní chování se vyznačuje řešením sporných situací v dialogu a pokusem o nalezení smírného řešení, které by nepoškozovalo žádnou ze stran. Pokud tento dialog není možný díky zatvrzelosti a neochotě k jednání jedné ze stran, a pokud je tato situace doprovázena veřejným šířením nepravdivých, subjektivních, informací s úmyslem poškodit druhou stranu, pak takové jednání již nelze tolerovat a také není možné jej přejít v žertu. Je třeba se proti takovému jednání rozhodně bránit. Chtěl bych tyto naše bývalé "některé osoby" ubezpečit, že společně se všemi lidmi dobré vůle rezolutně využijeme všech legálních a právních metod k zastavení pokračování tohoto protiprávního konání. Věřím společně s mými opravdovými přáteli, že žijeme ve svobodné zemi, kde ovšem platí jistá pravidla slušného chování, která musí být respektována a jsou chráněna zákonem: Zákon č. 140/1961 Sb., trestní zákon v platném znění: Část druhá, Zvláštní část, Hlava pátá: Trestné činy hrubě narušující občanské soužití, § 206 Pomluva, (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. (2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
 

 28.1.2006 - Rozhodně nejlepší sobotní akce v tomto roce - NÁMOŘNICKÝ BÁL v Octopusu. Hromada skvělých masek, vynikající atmosféra, geniální moderátorský výstup našeho mistra ČR v latinsko - amerických tancích. ----- Tornádo Raduška se svou kámoškou to zase roztočily a doslova víno lítalo vzduchem :o)))). Bratr Krocan v tuto sobotu dokonce pochodoval s baseballovou pálkou po jedné známé čerpací stanici, přičemž přihlížející personál byl naprosto v klidu a pohodě :o))). Jak Profesionální :o)))) (Ještě, že tam nešel ve své masce a s mým samopalem MP - 40 po "Němcích" :o))). Musíme také především poděkovat našemu velkému vůdci Gyorgyovi za jeho pozvání na báječnou snídani a hlavně ten zážitek z jízdy jeho Audinou. Brzy ráno jsme se přehnali přes spící Ostravu rychlostí přes "250 Km/h". Akcelerace tohoto vozu je vážně neskutečná :o))). Odehrálo se toho v tu sobotu ještě daleko, daleko více. Ti, kteří byli s námi určitě nezapomenou. Ať se daří. S přáním všeho dobrého Váš RAdo Skydancer :o))))).

 

 20.1.2006 - A dorazil "Tom Cruise" :o))). Vážení přátelé - ano - v našem oblíbeném Octopusu jsme hostili opravdového Toma :o)))). Přináším dále jeho několik velmi zajímavých fotografií. Společně s třeskutými mrazy, které se mnohdy přehouply přes třicítku pod nulou, dorazila paradoxně také dobrá nálada :o))). Na oknech se vytvořily díky nízkým teplotám velmi zajímavé tvary, které jsem pomocí počítačové grafiky zpracoval do několika báječných tapet na plochu počítače. Jedno téma jsem pomocí barevných filtrů rozvinul do mnoha neskutečných variací a ty Vám také po kliknutí na tento odkaz přináším. No a samozřejmě abych nezapomněl :o)) "Velký bratr M a setra L" :o)))) fííííííííííííííí tento večer byl jen a jen jejich.

 

 13.1.2006 - Velmi střídmý "skotský večer" se pozvolna přehoupnul v dosti odvázanou zábavu. Inu některé slečny se opravdu velmi rády předvádějí a my byli samozřejmě u toho s připraveným fotoaparátem :o))). Ať žije Raduškááááá :o))). A to jsme ještě vůbec netušili, že se na nás zanedlouho přijde podívat i "Tom Cruise".

Přelom let 2005 - 2006 byl poprvé po třech letech klidný, pohodový. Napadlo sice trochu více sněhu, nicméně silničáři a hasiči si s tím poradili :o)). Minulý rok 2005 byl ve své druhé polovině velmi úspěšný a tomu také odpovídal okruh lidí, kteří prošli v tomto období mým životem a něco pro mne znamenali. Pár pomstychtivých osůbek dostalo přirozeným vývojem osudu hezky přes prsty a doufejme: pomůže jim to k nastoupení lepší životní cesty tak, aby již ostatním neškodily :o)). Díky Američanům a Britům jsme na přelomu let 2005 - 2006 navázali spolupráci s mediálním gigantem www.sky.com a hlavně rádiovými stanicemi WGTO Oldies RAdio 910 AM, RAdio USA - Michigan (Cassopolis), Chicago (Illinois) http://www.wgtoradio.com a Q90FM, RAdio USA, Wisconsin, Green Bay http://www.q90fm.com - jak sami říkají: "To provide positive Christian music to youth and families and the world in a personality-oriented, contemporary, energetic format." Neskutečně úspěšné hudební a zpravodajské, multimediální formáty jsou pro mne osobně velkou inspirací při práci na dalších osobních, soukromých projektech. Všechny zmiňované stanice - WGTO (starší veselé hitovky a aktuální informace prostřednictvím sítě ABC news) a Q90 - rádio (např. krásné rockové balady pro zamilované) - můžete poslouchat přes internet. Rád bych ještě jednou popřál všem svým známým a přátelům mnoho úspěchů a radosti. S přáním všeho dobrého RAdo Skydancer :o))))).

 

 Na začátku ledna jsme s přáteli měli tu čest trochu více poznat místní konzervativní kruhy, pro které jak se zdá: jsou ještě na světě některé důležité hodnoty nevykoupitelné penězi. Lidé jako Maro věří, že dobro nakonec zvítězí :o)))). Nuže hodně zdaru :o))).

   

    

   

   

      

© by RAdo Skydancer 2002 - 2015. All Rights Reserved. Click for Use of Content from Skydancer´s Web Sites.